És el Bimi el nou superaliment de moda?
Aquesta hortalissa és un híbrid natural entre el bròquil convencional i el bròquil xinès o kailan. En els darrers anys, diversos estudis científics han posat en rellevància les propietats beneficioses per a la salut de la família de les crucíferes (col, col de Brussel·les, col llombarda, nap, coliflor, ruca i el bròquil) pel seu contingut en fenòlics, isotiocianatos, vitamines C, àcid fòlic, A, a més de les clorofil·les, carotenoides, enzims antioxidants, àcids grassos, etc. Aquestes substàncies tenen poder antiinflamatòria i antioxidant i treballen com un potent protector contra el càncer o de les malalties cardiovasculars.
Segons un estudi de la Universitat Politècnica de Cartagena, el Bimi té un 60% més de compostos bioactius que el bròquil i també un contingut en vitamina C un 20% superior. Tot això fa que els beneficis són múltiples, anem a repassar-los:
1. Prevé el càncer:
El seu alt contingut en substàncies com glucosinolats i flavonoides posen fre als efectes dels radicals lliures, convertint-lo en un antioxidant perfecte per lluitar contra el càncer.
2. Treballa com a un potent drenant:
El seu contingut en potassi el fa regular la tensió, eliminar líquids i fins i tot a perdre pes, entre altres beneficis.
3. És una font d'energia:
Aporta grans dosis de vitamina C, el que afavoreix que les cèl·lules produeixin més energia. És per això que et servirà per activar les defenses de l'organisme.
4. Limita l'osteoporosi:
En tenir un alt contingut en calci i vitamina D, ajuda als ossos, i fa que s'assimilin millor pel cos.
5. Activa el trànsit intestinal:
La seva aportació en fibra fa millorar el trànsit intestinal. Això fa, entre d'altres que esdevingui una bona opció per prevenir el càncer de còlon.
Veure Comentaris