Mercedes Rodríguez, Cristian Ruiz i Sònia Gómez de VR

ELECCIONS MUNICIPALS

Veïns per Rubí presenta les seves propostes més socials

Coneix les propostes en matèria de cultura, esport, joventut i educació

 

 

Veïns per Rubí ha presentat les propostes més socials del seu programa electoral, aquelles que fan referència a cultura, esport, joventut i educació. 

 

La formació veïnal considera que cal potenciar les entitats, artistes i grups locals i, per fer-ho, proposen, entre d'altres, fer-ne un inventari per tal de poder dinamitzar els equipaments que es troben en desús a la ciutat i que podrien ser aprofitats per aquests grups. D'aquesta manera, a més, també seria més fàcil que la ciutadania conegués l'oferta local amb més exactitud.

 

D'altra banda, VR també aposta per potenciar i promoure la riquesa arquitectònica, històrica i arqueològica de la ciutat, vendre les entrades dels espectacles que es duguin a terme a la ciutat als equipaments municipals (per evitar-ne la comissió que cobra el web) i dinamitzar espais com l'amfiteatre del Castell o la sala 1314 del barri del Pinar.

 

Pel que fa a esports, la formació troba imprescindible que l'Ajuntament treballi de la mà de les diferents entitats per tal de conèixer bé tots aquells projectes que es duen a terme des dels clubs. De la mateixa manera, també consideren que és el consistori hauria d'assumir des del primer moment el cost dels esportistes becats; que s'hauria d'establir un vincle entre els centres educatius i les entitats esportives per fomentar l'esport base; i que s'hauria de potenciar la cultura del 'running' a la ciutat i dotar-la d'equipaments.

 

Pel que fa a l'educació, VR divideix les seves propostes entre les actuacions que es duen a terme dins i fora del centre educatiu. D'una banda, aposten per millorar les zones d'esbarjo infantils a tota la ciutat i fer-les adaptades. També que l'OME (l'Oficina Municipal d'Escolarització) millori horaris i serveis, que es faci un replantejament de la zonificació escolar i que es millori l'oferta bibliotecària a la ciutat (ampliant l'horari de l'actual, amb biblioteques obertes dels centres educatius o amb biblioteques itinerants, per exemple). Pel que fa a les accions dins de les escoles, VR aposta per millorar-ne el manteniment i per lluitar contra la segregació escolar.

 

En referència a les polítiques que afecten la joventut, VR considera que cal impulsar-les i treballar-les de manera transversal, treballant de manera coordinada entre totes les àrees. Així doncs, proposen que siguin universals, que arribin a tots els joves de la ciutat, que es facin amb contacte directe amb els joves, que se'ls informi i se'ls orienti. En definitiva, fer política per i amb els joves. 

 

Veure Comentaris