La crema de la sardina a l'Escardívol, en edicions anteriors

CARNAVAL

L'enterrament de la sardina posa punt final al Carnaval

L'activitat comença a les 18 h a la plaça Pearson amb la concentració del seguici fúnebre

 

Després d'un cap de setmana de Carnaval amb diversió, disfresses, música i balls pels carrers de la ciutat, aquesta tarda tindrà lloc l'última de les activitats d'aquest programa festiu: l'enterrament de la sardina, que a Rubí, però, no s'enterra, sinó que es crema.

 

A les 18 h es farà la concentració del seguici fúnebre a la plaça Pearson, on La Cremallera Teatre explicarà la història del rei Carnestoltes i la vella Quaresma. Mitja hora més tard començarà el seguici. El recorregut que faran serà per avinguda Barcelona, passeig Francesc Macià, carrer Montserrat, plaça Doctor Guardiet, carrer Terrassa i carrer Gimnàs per acabar a l'Escardívol. A la cercavila hi participen, a més de La Cremallera Teatre, els Tronats del Tabal, la Colla Gegantera AMPA Escola Ca n'Alzamora i Les Planyívoles de la Serreta.

 

Un cop arribats a l'Escardívol, cap a les 19 h, tindrà lloc la crema de la sardina amb la Colla de Diables de la Riera. Allà, tots aquells nens i nenes que així ho vulguin podran cremar també la seva sardina posant d'aquesta manera punt final a la celebració del Carnaval d'enguany.

 

Aquest esdeveniment dóna el tret de sortida a la quaresma, el període comprès entre el Carnaval i la Setmana Santa. D'aquesta manera es posa fi a la disbauxa i la gresca i comença el que tradicionalment es considerava un temps d'abstinència i de penitència. 

 

L'origen de la cerimònia d'enterrament de la sardina prové de l'antiga tradició de sortir als afores a berenar el darrer dia de Carnaval per tancar el període de gresca. El fet d'enterrar la sardina també té certes connotacions carnals, perquè en el passat era el darrer dia que es permetien pràctiques sexuals abans d'entrar en plena abstinència religiosa.

 

Veure Comentaris