Un 8% de les PCR que es fan a Catalunya tenen un resultat positiu

CatSalut alerta que en l'atenció hospitalària, "la tendència en els llits de crítics és malauradament a l'alça"

Josep Maria Argimon, el secretari de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, ha fet una valoració general de la situació epidemiològica actual: “ens trobem en una situació d’estabilitat amb tendència a la baixa des de fa uns quants dies. Quant a la taxa d’incidència també està estable i la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) es manté a 1”. 

El secretari de Salut Pública ha volgut insistir en què “per aconseguir més casos hem anat a buscar-los fent més proves”, ha afegit. En aquesta línia, “és molt important mirar la taxa d'infecció però també com estem buscant. Quan busquem trobarem. No es pot mirar aïlladament”. Actualment, el 8 % de les proves PCR que es realitzen a Catalunya tenen una resultat positiu.

Per això ja ha anunciat que, la setmana vinent, es continuaran fent més cribratges massius en la línia dels que ja han començat a Ripollet i Sabadell i, aquest divendres, a Terrassa. “Monitorem l’evolució a tot Catalunya i mirem el perquè dels increments o variacions setmana a setmana”, ha puntualitzat Argimon.

Comella ha exposat la situació de les dades assistencials amb un especial èmfasi en els professionals de l'atenció primària, ja que estan rebent la major pressió assistencial al tenir una gran tasca d'identificació de casos. S’ha destacat com en la darrera setmana, el nivell de casos sospitosos i PCR positives decreix fins als 14.019 i 1.757 respectivament. També s’ha anunciat com el Servei Català de la Salut està treballant perquè en els mesos vinents es reforci aquest col·lectiu amb perfils de l’àmbit de la psicologia, treball social o la nutrició per així garantir la millor resposta possible davant una possible segona onada a la tardor.

En l'atenció hospitalària, "la tendència en els llits de crítics és malauradament a l'alça", destaca el director del CatSalut. La tendència de l'atenció a urgències també és creixent. Aproximadament un 80% dels positius de la darrera setmana són perfils de menys risc. "La infecció corre més entre gent jove i pot acabar impactant entre persones de major risc. Hem de ser capaços de reforçar el mecanisme de prevenció i els consells de les autoritats sanitàries", ha exposat Comella.

Durant la primera fase de la pandèmia (entre l'1 i el 31 de març), el percentatge de casos entre 10 i 29 anys era només d'un 6%. En canvi, per aquest mateix grup d'edat al juliol (entre l'1 i el 23 de juliol), aquest percentatge s'eleva al 26 %.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.