El Centre Aragonès de Rubí celebra la 16a edició dels Premis Santa Àgueda

En aquesta cita es reconeix el paper de la dona en diferents àmbits

 

El dissabte 9 de febrer es va celebrar la 16a edició dels Premis Àgueda, organitzats pel Centre Aragonès de Rubí. Aquesta cerimònia, celebrada en la Biblioteca Mestre Martí Tauler a les 19h, va premiar a diverses dones que havien aportat algun fet important en diferents àmbits. Les categories premiades eren: la social, l'empresarial, l'esportiva, la cultural i la comunicativa.

 

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, present en la cerimònia i encarregada de donar les plaques commemoratives, va reivindicar la necessitat de seguir donant aquests premis, ja que "el camí cap a la igualtat desgraciadament, encara no ha arribat a la meta". A més, afegia que "el fet que una entitat reconegui el paper de la dona en els diferents àmbits de la vida de la ciutat no és ni poc important ni de poc agraïment".

 

Les premiades van ser:

 

1. Àmbit social: Montse Masip Mellado.

A causa de la discapacitat de la seva filla Maria, es va involucrar en el Centre d'Educació Especial Ca n'Oriol. Juntament amb alguns pares d'aquest centre va formar l'Associació de Persones amb Diversitat Intelectual de Rubí (APDIR) i ha treballat en la visibilitat i la inclusió de les persones amb diversitat. Aquesta associació realitza tallers, ofereix suport a les famílies i duen a terme diversos projectes, com són els Casals Vacacionals.

 

2. Àmbit empresarial: Rosalía Franquesa Segura.

Nascuda a Rubí, la seva família s'ha dedicat sempre al món del transport amb l'empresa familiar Autocars Franquesa. Posteriorment, va fundar l'empresa Viatges Franquesa, combinant així la feina en les dues empreses familiars.

 

 

3. Àmbit esportiu: Aida Esteve Quintero. 

És jugadora de futbol des dels 5 anys, passant per la Unió Esportiva Rubí, el Sabadell FC, el RCD Espanyol fins a arribar al Barça B, on juga actualment. Alguns dels èxits esportius més importants en el seu palmarès amb només 17 anys són: la Lliga nacional amb el Barça B, campiona d'Espanya Sub 16 amb la selecció catalana i campiona d'Europa Sub 17 amb la selecció espanyola.

 

4. Àmbit cultural: Montse Mercet Martínez.

Llicenciada en Psicologia però fa 36 anys que viu envoltada de llibres i autors. Aquest amor pels llibres i la literatura li ha permès descobrir i ensenyar els beneficis de la lectura en àmbits educatius i emocionals. A més, fa un any i mig va obrir una llibreria a Rubí anomenada Lectors al tren!

 

5. Àmbit comunicatiu: Lídia Martín Juanes.

Llicenciada en Periodisme per l'URL, ha participat en mitjans com Ràdio Rubí, i en programes com Joc de Dames o Última sessió; ha estat corresponsal de festivals de cine com el de Sitges o el de Sant Sebastià, entre molts altres. Ha portat alguns programes de ràdio com Rubí or not Rubí juntament amb el periodista Xesco Caballero.

 

Finalment, la cerimònia va finalitzar amb unes jotes a càrrec del Centre Aragonès de Rubí.

Les jotes van posar el punt final a la cita
Les jotes van posar el punt final a la cita | REDACCIÓ

 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?