L'hostaleria avisa que no pot aguantar tot l'hivern amb les condicions actuals

Demanen compensacions econòmiques i que "es deixi de criminalitzar al sector".

El sector de l'hostaleria ha assegurat aquest dimarts que no pot aguantar tot l'hivern amb les condicions actuals –només pot obrir de dos quarts de vuit a dos quarts de deu del matí i d'una del migdia a dos quarts de quatre de la tarda- i ha reclamat compensacions per fer front a les restriccions per la Covid-19. "El nostre sector no pot estar a l'expectativa de l'evolució de la pandèmia i de la implantació de les vacunes sense compensacions", assenyala un comunicat conjunt de cinc entitats, gremis i federacions de la restauració.

En un comunicat conjunt de la Federació Intercomarcal d'Hostaleria i Restauració i Turisme (FIHRT), el Gremi de Restauració de Barcelona, Hostaleria de Lleida, la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona i l'Associació d'Empresaris de l'Hostaleria de la província de Tarragona, el sector assegura que en el seu cas "incideix molt poc amb el nombre d'afectats" i es pregunta per què han de "continuar sacrificant una activitat econòmica amb aquesta contundència inútilment".

En aquest sentit, exigeixen "accions més precises" com reduir la mobilitat només a grups de riscos o infectats, en la línia d'altres països, i adoptar altres models que permetin combinar la lluita contra la pandèmia amb el manteniment de l'activitat econòmica.

D'altra banda, també demanen reunions periòdiques amb el Govern i que "es deixi de criminalitzar al sector".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.