Últim dia per fer la preinscripció escolar per al curs 2020-2021

El 27 de maig comença la preinscripció de Batxillerat

Aquest 22 de maig és l'últim dia en què les famílies poden fer la preinscipció escolar per als ensenyaments de primer i segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria (ESO).

A partir del 27 de maig, i fins al 3 de juny, s'obrirà el termini per fer la preinscripció de Batxillerat. Del 2 al 8 de juny serà el torn dels Cicles de Grau Mitjà d’FP i d'arts plàstiques i disseny, i del 10 al 17 de juny en el cas dels Cicles de Grau Superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny.

Preinscripció on line o presencial amb cita prèvia

Com a prevenció davant el coronavirus, es prioritzarà la preinscripció telemàtica i el tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar  el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Aquelles famílies que tinguin dubtes sobre el procediment, poden contactar amb l’Oficina Municipal d'Escolarització a través del correu electrònic [email protected] o bé trucant al 93 588 70 00 extensió 2424 o 4500.

La preinscripció presencial també acaba aquest 22 de maig. Per entregar els documents de forma presencial cal demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o a través d’Internet.

Més info: L’Oficina Municipal d’Escolarització facilitarà la preinscripció escolar a les famílies

Per formalitzar la sol·licitud de preinscripció cal especificar per ordre de preferència els centres educatius sol·licitats. El Departament d'Educació ha publicat la informació sobre els centres que participen en la preinscripció: situació geogràfica, codi del centre, adreça, telèfon, ensenyaments i grups i, si és el cas, l'adscripció a altres centres. La informació de les places escolars correspon a l'oferta inicial del dia 8 de maig de 2020.

 

Més info: El pla per reobrir escoles: servei comunitari en fase 2 i curs presencial al setembre

Quan començarà el curs?

El Departament d'Educació assegura que la seva voluntag és que al setembre tots els alumnes tornin a les escoles per iniciar el curs de manera presencial. "Començarem un curs inèdit. Al setembre estarem en emergència educativa", ha advertit Josep Bargalló.

Per fer-ho possible hauran de complir amb les exigències sanitàries i de salut públic. Entre altres, que no hi hagi més de quinze alumnes per aula. Hi haurà centres, ha admès, que no podran complir amb aquests paràmetres i, per tant, s'hauran d'adaptar espais públics pròxims per poder convertir-se en espais educatius. "Tots els alumnes han de poder anar al seu centre, però en alguns casos l'entendrem més enllà del que és ara. La nostra voluntat és atendre presencialment tot l'alumnat", ha explicat.

Les mesures d'higiene també seran fonamentals i encara s'han de definiri: dos metres de distanciament, mascaretes quan sigui necessari, grups de risc no podran assistir-hi i higiene constant.

Reobertures dels centres a la fase 2

Els centres educatius de Cerdanyola tornaran a obrir les seves portes quan la regió sanitària entri a la fase 2, però no ho faran per fer activitats lectives. El curs 2019-2020 acabarà de forma telemàtica, però escoles i instituts podran funcionar per realitzar activitats de reforç i tutories personalitzades. 

El curs actual acabarà el 19 de juny. "La voluntat és entendre el centre educatiu com un centre de formació, però també com un centre comunitari i d'atenció personalitzada a l'alumne", ha detallat el conseller, que ha deixat clar que en tot cas la presència de l'alumne serà sempre voluntària. Durant tot l'estiu, també restaran oberts per acollir activitats municipals i de lleure.

"Els centres no obren per fer classes tradicionals", ha insistit Bargalló. El professorat haurà de dur mascareta quan interactuï amb l'alumnat sense poder mantenir la distància de dos metres de seguretat amb els alumnes. Tot plegat s'ha definit en un pla aprovat pel Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya.

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.