L’AUP destina part del salari de la seva portaveu al CRAC i a la lluita legal contra més abocadors

La regidora del grup municipal ha retornat més de 9.000 euros del seu salari de 2020

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha fet públic el balanç dels ingressos i despeses del seu grup municipal. Segons expliquen, cada partit amb representació en el ple municipal de Rubí rep una quantitat mensual per desenvolupar la seva activitat de 1.425 euros mensuals fixes, més uns altres 475 euros per cada regidor que tinguin. En el cas de l’AUP són 1.900 euros mensuals.

Des del partit informen que la regidora de l'AUP, Betlem Cañízar, ha retornat 9.400 euros del que va cobrar durant l'any 2020, l'equivalent a un 42% del salari net mensual, 755 euros per catorze pagues.

“Pel què fa al retorn del salari de la nostra regidora, el codi ètic de l'AUP estableix que les nostres persones electes tenen un salari de 15.000 euros bruts però, en el cas de tenir una sola representant (com aquest mandat) seran 20.000 euros bruts anuals”, expliquen a través d’un comunicat.

Des de l’AUP expliquen que amb aquest ingrés, juntament amb els diners que reben com a grup municipal, han fet una aportació per al al sosteniment econòmic del Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC), l'espai on es reuneixen i desenvolupen la seva tasca, així com a la “lluita legal” per aturar o limitar l'obertura de més abocadors i extractives a la ciutat.

També han fet aportacions a Alerta Solidària, entitat que du a terme la defensa de moltes de les persones imputades “arran de la repressió per al moviment per l'autodeterminació i la independència”, i també per a d'altres causes.

A més, des de l’AUP expliquen que durant l’any passat han tingut una altra despesa rellevant, i és l'edició de la revista l'Alternativa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.