L’AUP qüestiona el cost i el nombre de viatges institucionals

Consideren difícil de justificar viatges recurrents a Sevilla, Madrid i Brussel·les

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) de Rubí ha qüestionat aquest dimarts, en roda de premsa, la quantitat de viatges institucionals i el seu cost, així com el retorn a la ciutadania.

Per a la portaveu del grup municipal, Betlem Cañizar, és difícil justificar viatges recurrents a Sevilla, Brussel·les i Madrid. “Qualsevol govern fa viatges per jornades, reunions de treball, etc. però qüestionem la quantitat de viatges i quina repercussió tenen en la ciutadania. Volem saber qui va i quanta gent”.

Cañizar ha explicat, segons les dades que figuren en l’open data de l’Ajuntament de Rubí, que el cost dels viatges institucionals durant el 2019 ascendeix als 21.000 euros aproximadament, 16.000 dels quals corresponen als mesos d’octubre, novembre i desembre.

Respecte a aquests primers mesos de l’any, el partit municipal ha fet una estimació a través dels contractes menors de 6.000 euros “tot i que queda algun viatge a Finlàndia a final de març”, amb la qual cosa creuen que ascendirà una mica més.

Jordi Muntan, membre de l’AUP i anterior regidor del partit, ha explicat que en l’anterior mandat va demanar més informació al consistori però “va quedar bloquejada”.

Segons Muntan, “era fàcil sospitar que hi ha molts viatges que no estan justificats i menys la coherència de les persones que sempre hi van. Això s'incrementa en aquest mandat perquè suposo que hi ha majoria absoluta”.

Ara és Betlem Cañizar, regidora de l’AUP, qui està seguint amb el procés per obtenir més detalls (factures i dietes) dels viatges institucionals.