L'AUP respon interrogants de la ciutat pel coronavirus

L’increment del trànsit de camions de TMA, l’ús de forces militars per desinfectar punts de la ciutat o la possibilitat d’una wifi oberta han estat algunes de les preguntes

Betlem Cañizar, portaveu de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) de Rubí, ha respost aquest dimecres a diverses qüestions relacionades amb el confinament decretat arran de l’estat d’alarma pel coronavirus. Ho ha fet  responent en directe a periodistes i ciutadania des del canal d’Instagram del grup municipal. 

Una de les qüestions que se li han plantejat és el gran increment de trànsit de cotxes de TMA pel camí d’Ullastrell, que aquests dies és motiu de queixa de diversos veïns de la zona. Cañizar ha respost que un veí ha arribat a comptar 27 camions abans de les 10 h del matí i el seu grup municipal ha insistit al consistori per aquesta qüestió però l’únic que li han dit és que “la Policia està col·lapsada i no poden fer més controls”. Segons Cañizar, és un assumpte molt greu que “ara que l’activitat està aturada els camions de TMA no parin i que els treballadors no portin cap protecció”.

D’altra banda, a Cañizar també se li ha plantejat la possibilitat d’habilitar l’Hotel Terranova, a Can Rosés, per a persones sense sostre durant aquest temps de confinament. Segons Cañizar, “seria interessant aprofitar-lo per a persones sense sostre però també per a personal sanitari que no vulguin córrer el risc de contagiar als seus familiars. Caldria buscar alternatives si això s’allarga”.

Altres preocupacions que han arribat a la regidora és si caldria a adaptar els confinaments de les criatures, “ja que no tothom té balcó, terrassa o pati”. Pel que fa als joves i adolescents que aquests dies segueixen amb les classes lectives de forma virtual, Cañizar ha assegurat que “el problema no és tant tenir wifi sinó com acompanyes aquells nois i noies que de forma autònoma els hi costa seguir la matèria curricular. Aquest acompanyament és molt complicat fer des de la distància”. Respecte l’opció d’obrir la wifi de tots els equipaments municipals per als veïns “és una proposta més tot i que caldria promoure la wifi lliure”.

Pel que fa a l’ajuda de l’exèrcit per desinfectar alguns espais de la ciutat, Cañizar considera que caldria garantir la higienització de tots els espais “amb els recursos que ja tenim o feina que ja fan habitualment els bombers, la brigada dels serveis municipals, etc.”. Cañizar ha afegit que s’estan produint ERTEs i fent fora a la gent, “no s’està promovent l’ocupació de la gent. A més, si venen i desinfecten, al cap dels dies es necessitarà netejar de nou”.

Pel que fa a les persones que estan de lloguer, Cañizar ha recordat que el Sindicat de Llogaters ha iniciat aquest 1 d’abril una vaga de pagament de lloguers i respecte a les mesures del govern espanyol d’oferir microcrèdits “al final estem engreixant la banca i això no es pot permetre”.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.

 

 

Més informació