Comuns Rubí posa a concurs l’excedent de sous de càrrecs electes per a entitats sense ànim de lucre

Aquesta primera convocatòria del concurs estarà dotada amb 2.800 euros, que es repartiran en dos premis de 1.400 euros

En Comú Rubí ha anunciat que posa en marxa la primera edició del concurs Fem-ho en Comú, per donar suport econòmic a entitats sense ànim de lucre, cooperatives i moviments socials de la ciutat amb els excedents de sou dels seus regidors. 

Des de Comuns Rubí informen que els fons amb què es finança aquesta actuació procedeixen d'aportacions econòmiques (excedents de sou) que realitzen la regidora, Ànnia García, i el regidor, Pau Navarro, dels seus càrrecs electes a l’Ajuntament de Rubí en aplicació del seu Codi d'Ètica Política, que estableix una limitació salarial màxima de 3,5 salaris mínims interprofessionals per 14 pagues.

El finançament sol·licitat per a entitats podrà ser del total del pressupost del projecte o de solament una part, i seran finançables totes les despeses sempre que es puguin justificar mitjançant factures, nòmines i rebuts.

La convocatòria d'aquesta primera edició s'obre aquest divendres 6 de novembre i estarà dotada amb 2.800 euros, corresponents als excedents de sou dels mesos des de maig a novembre de 2020, i es distribuiran en un primer i segon premi de 1.400 euros cadascun. 

Podran participar fins al 30 de novembre associacions, fundacions, cooperatives sense ànim de lucre i col·lectius o plataformes de moviments socials que actuen a la ciutat "que busquin la transformació social, política i econòmica cap a un model de ciutat més just, equitatiu i solidari en l'àmbit local". La sol·licitud per finançar el projecte haurà d'incloure una designació, objectius, col·lectiu a qui va dirigit i memòria o desglossament de les activitats a realitzar. Es podrà enviar per correu electrònic a:  encomurubi@gmail.com o a través de les xarxes socials del grup municipal. 

El comitè avaluador tindrà fins el dia 4 de desembre per tal de triar als projectes seleccionats que passaran a votació dels comuns de Rubí. Un cop finalitzada la votació els dos projectes que obtinguin el major número de vots seran escollits guanyadors del primer i segon lloc.

El lliurament dels premis tindrà lloc el dimarts 15 de desembre-."Des de Comuns Rubí animem a participar a tota la ciutadania organitzada, perquè només en comú i des de baix podem fer possible el canvi".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.