Concentració pels 40 mesos a la presó dels Jordis

Estan en tercer grau penitenciari però la Fiscalia ha demanat la suspensió immediata

Aquest dimarts 16 de febrer, més d’una seixantena de persones s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament per recordar que tant Jordi Cuixart com Jordi Sánchez, els Jordis, porten 40 mesos empresonats, tot i que la Conselleria de Justícia els hi va concedir fa unes setmanes el tercer grau.

Durant l’acte s’ha realitzat la lectura de 12 poemes sobre l’exili i la presó i també s’ha comptat amb la col·laboració del cantant de Rubí Josep Benet.

Martí Pujol, president d’Òmnium Rubí, ha aprofitat per assegurar que els resultats de diumenge mostren que l’independentisme ha sortit “reforçat, tant en nombre de vots com d’escons”.

Tot i això, ha reconegut que hi ha “enuig” amb la decisió de la Fiscalia, que aquest dilluns ha presentat recursos per demanar la suspensió immediata d’aquest règim de semillibertat. Segons Pujol, “el més probable és que tornin a entrar a la presó i estem literalment emprenyats per la injustícia que representa”.  

Pujol ha afirmat que “si el govern més progressista de la història actua d’aquesta manera en aquest tema, malament anem, esperem que hi hagi algun canvi”, i també ha al·ludit a la detenció d’en Pablo Hasél.

Més info: Centenars de persones a Rubí protesten per l’empresonament de Pablo Hasél

Segons Montse Garrell, membre de l’ANC Rubí, el cas del raper lleidatà “és la repressió continuada”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.