ERC Rubí presentarà una moció amb JuntsxCAT en suport a Quim Torra

Xavier Corbera i Jaume Buscallà mostren unitat davant la decisió del Tribunal Suprem d'inhabilitar Quim Torra

Aquest dimecres a la tarda, Xavier Corbera, portaveu d’ERC Rubí, i Jaume Buscallà, representant de la candidatura de JuntsxCAT a la ciutat, han anunciat que presentaran una moció conjunta de suport a Quim Torra i en protesta per la decisió del Tribunal Suprem, basada en la moció de rebuig de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Xavier Corbera ha declarat que la inhabilitació de Torra és “un cop d’Estat perpetrat per instàncies judicials, una mala notícia per a tots els demòcrates (...) Per a Esquerra és molt greu la situació, el nostre president és Quim Torra i el que ha succeït és inacceptable”.

Respecte l’absència de l’AUP en la presentació de la moció davant dels mitjans locals, Corbera ha explicat que els han convidat però “ells han preferit que fos un acte amb la participació d’altres entitats però hem valorat que una moció és una qüestió de nivell municipal, dilluns ja va haver-hi un acte unitari i ens tocava als partits polítics agafar aquesta responsabilitat. Avui tocava que la gent visualitzés la unitat d’estratègia que ens mou per poder viure en una república lliure i justa”.

Més info: L'AUP aclareix la seva absència en la presentació de la moció contra la inhabilitació de Quim Torra

Per a Jaume Buscallà, portaveu de la candidatura JuntsxCAT a Rubí, “aquesta és una envestida cap als drets i la ciutadania de Catalunya per fer mal al nostre poble. Ja portem més d’un president inhabilitat o bé fins i tot, altres polítics i vicepresidents a la presó. No sé què més fa falta. És una espiral i una actitud que no canviarà de l’Estat espanyol (...) Crec que això no és la inhabilitació d’un president sinó dels drets democràtics dels ciutadans de Catalunya i és prou greu perquè els representants polítics s’ho replantegin, més enllà de les sigles de cada partit”.

Respecte al recorregut de la moció en el ple municipal, Corbera ha manifestat que a Rubí, com el seu grup municipal no té majoria, no pot convocar un ple extraordinari de rebuig per la inhabilitació de Torra, com ha succeït en altres municipis. Tot i així, confia en el suport de l’AUP, que ha manifestat que defensarà la moció en el ple municipal, i d’En Comú Podem. “Entenem que per sobre de tot són demòcrates i han entès la situació greu que representa i estan vivint a nivell estatal el règim del 78. Ho hem vist amb la visita del Rei i els atacs que han rebut els seus representants dins el govern de l’Estat. Entenc que tenen aquesta sensibilitat i espero que siguin conseqüents”.

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.