El PP de Rubí proposa ajuts directes per a pimes i autònoms d’entre 3.000 i 6.000 euros

El portaveu del Partit Popular considera que la suspensió de taxes a bars i terrasses “arriba tard i malament”

Aquest dimecres a la tarda, el portaveu del PP de Rubí, Juan José Giner, ha exposat en roda de premsa que el seu partit està a favor de la modificació de l’ordenança fiscal per a bars i terrasses, però també s’hauria de suspendre la taxa d’escombraries. Giner ha explicat que aquesta mesura la va proposar el seu grup polític fa dos mesos. “Arriba tard i és insuficient”.

Giner assegura que un altre exemple de descontent amb el govern municipal són les perruqueres autònomes que només poden atendre a una persona, i que estant tenint importants problemes de pagament als proveïdors. “Se senten orfes per part de l’actual govern de Rubí. Només han rebut com ajuda de l’Ajuntament una mascareta”.

En aquest sentit, el PP proposa com a solució una ajuda directa a pimes, autònoms i petits comerciants de la ciutat. “S’està actuant tard i haurien de rebre ja ajudes per part del govern municipal. Ajuts que haurien d’anar entre 3.000 i 6.000 euros, en funció de les característiques dels sol·licitants, depenent de si són autònoms o del nombre de treballadors, amb un màxim de 25 persones.  No ha de ser un préstec sinó ajudes directes”.

El partit de Giner proposa un import de 3.000 euros en els cas d’autònoms físics sols, 4.000 euros per a empreses d’1 a 7 treballadors, 5.000  euros per a empreses de 8 a 15, i de 6.000 euros per a les d’entre 16 i 25 treballadors. Com a requisits hauran de tenir el domicili fiscal a Rubí i que la seva facturació s’hagi vist reduïda per sota del 50% en el darrer semestre.

Nou pla d’ordenació urbanística municipal

Respecte al recent pla d’ordenació urbanística municipal aprovat en l’últim ple municipal, Giner opina que “el nou projecte és una bona notícia per al rubinenc però una mala notícia per a la política perquè ha arribat tard. El nou POUM ha d’anar d’acord amb els nous temps, sense perdre l’essència de la ciutat. Mentre s’elabori Rubí ha de tenir activitat i no ha de parar”.

El PP de Rubí no té representació en el ple municipal però tot i això, Giner ha explicat que ha parlat amb alcaldia directament i els hi ha ofert col·laborar en el cas que es configuri una mesa de treball per a mesures post-covid.  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.