Els regidors d'En Comú Podem donen part del seu sou a projectes educatius i socials

La regidora d'Habitatge s'ha referit a la polèmica sorgida arran dels habitatges dotacionals de l'avinguda Castelbisbal

Aquest dimecres, els regidors d’En Comú Podem a Rubí han anunciat els projectes socials als quals destinaran l'excedent dels seus sous, ja que els tenen limitats per estatuts. Enguany, per una seixantena de vots, s'han escollit per assemblea el projecte d’alfabetització Alfarubí i el projecte educatiu Educaplay, dels nou projectes que s'havien presentat a la segona convocatòria d'aquest concurs. Les dues iniciatives guanyadores, en funcionament des de fa un temps, rebran 1.400 euros cadascun, corresponents als sis darrers sous dels regidors Ànnia García i Pau Navarro.

Respecte als projectes guanyadors, Ànnia García ha destacat la bona acollida del concurs entre les entitats i ha assegurat que, malgrat qui guanyi, sempre es beneficiarà la ciutadania de Rubí en conjunt. Pau Navarro també ha agraït la participació dels projectes que s'han presentat i ha animat a les entitats que no han estat escollides que es tornin a presentar en pròximes edicions. 

D'altra banda, farà una donació directa de 2.160 euros corresponents a l'excedent de sou dels darrers sis mesos del regidor Andrés Medrano per finançar el repartiment d’aliments i productes de primera necessitat per a nadons de l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV), i al menjador social Fràter Nadal, que actualment atén més de 700 famílies. Les dues entitats reben per segon cop aquesta donació, i Medrano ha explicat la decisió està motivada per la situació de crisi sanitària actual i el gran nombre de persones que atenen actualment. 

Malestar entre els veïns de Sant Jordi Parc i Can Fatjó per la construcció d'habitatges dotacionals 

Ànnia García, com a regidora d'Habitatge, ha estat preguntada durant la roda de premsa per la polèmica sorgida arran dels habitatges dotacionals previstos a l'avinguda de Castellbisbal. Els veïns han mostrat la seva oposició perquè consideren que amb la construcció d'un edifici en aquest espai se'ls hi trauran places d'aparcament gratuïtes i una zona verda amb arbres, alhora que reclamen equipaments per al barri.

García ha explicat que ha mantingut una reunió amb les associacions de veïns dels barris de Sant Jordi Parc i Can Fatjó per parlar sobre l'assumpte, prèvia a la que va tenir lloc aquesta setmana amb l'alcaldessa de Rubí durant una assemblea de barri. 

Segons la regidora d'Habitatge, "únicament hem fet una modificació del planejament, que ha passat pel ple i és pública, que ens adapta a un decret de la Generalitat de Catalunya que contempla que, davant la manca de sòl residencial públic, es pugui afegir l'ús d'equipament dotacional en els solars d'equipaments d'altres tipus. És l'únic que hem fet, una modificació urbanística". 

Reordenació de la parcel·la 

García ha afegit que, a més dels equipaments que hi ha previstos a la zona es puguin fer habitatges dotacionals i, sobre el solar on ara hi ha una torre d'alta tensió i places d'aparcament, el que es farà és "reordenar la parcel·la" perquè tingui una lògica urbanística. La regidora ha assegurat que no es perdrà "ni un sol metre quadrat de zona verda, es traslladarà d'un lloc a l'altre", ni tampoc metres d'aparcament "perquè l'ordenació diu on pot anar l'edifici i ocupant quina superfície, i deixa la resta del solar sense cap altra projecció". 

La regidora dels comuns ha explicat que aquest sòl ja podia ser edificable abans de fer el canvi urbanístic, amb un equipament de diverses característiques o aquest edifici dotacional, "en el moment que es decideixi, que no sabem quin serà perquè en els pressupostos que tenim per a qüestions d'habitatge, no hi ha pressupostada cap actuació en aquest solar en aquests moments". 

Per últim, Ànnia García ha aclarit que aquests habitatges dotacionals, segons el Pla local d'habitatge, podran anar destinats a gent gran o joves, depenent de les necessitats detectades i ha insistit que el projecte a hores d'ara "no està fet, estem en el moment de la planificació urbanística. No sabem si construirà l'Ajuntament, l'Incasòl o demanarem un crèdit, si l'edifici serà més alt o més baix".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.