Rubí s’agermanarà amb Villanueva de Córdoba

Totes dues ciutats tenien previst celebrar l’acte oficial d'agermanament aquest mes d’octubre però la situació sanitària actual ha obligat a posposar-ho

Històricament, Rubí i Villanueva de Córdoba han mantingut una estreta relació ja que Rubí va ser ciutat d’acollida per a moltes persones arribades de diferents punts de l’Estat, entre aquestes la localitat andalusa, amb la qual existeixen coincidències culturals i de celebracions religioses, origen de l’agermanament. Així ho anuncia l'Ajuntament de Rubí, que explica que el vincle existent es promou des de l’entitat Hermandad Cofradía Virgen de Nuestra Señora de Luna, que el 6 d’octubre de 2019 va celebrar el 50è aniversari del romiatge a Catalunya.

L'agermanament entre Rubí i Villanueva de Córdoba es va aprovar per unanimitat en el darrer ple municipal. Totes dues ciutats tenien previst celebrar l’acte oficial d'agermanament aquest mes d’octubre, coincidint amb el romiatge de la Virgen de la Luna, però la situació sanitària actual ha obligat a posposar-ho. 

L’agermanament es basarà en intercanvis entre entitats i associacions; difusió de la memòria històrica d’ambdues poblacions ─Villanueva de Córdoba té un dels principals refugis antiaeris de la Guerra civil─, i relacions entre organitzacions polítiques, culturals i de memòria històrica.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.