Veïns per Rubí demana ajudes urgents per al comerç local i ampliar la zona taronja

El grup municipal assegura que el comerç local encara no ha rebut les ajudes municipals vuit mesos després de l’inici de la pandèmia

El grup municipal de Veïns per Rubí presentarà una moció en el ple municipal de novembre per demanar noves ajudes per al comerç, la restauració i el sector serveis de la ciutat. Asseguren que la magnitud de la pandèmia i el tancament de l’activitat comercial no essencial ha superat les pitjors expectatives, i "les ajudes de les diferents administracions han sigut insuficients". 

Des del partit municipal encapçalat per Toni García asseguren que “des de l’Ajuntament de Rubí s’han destinat fins a 400.000 mil euros en una línia d’ajuts al comerç local, serveis i hostaleria, que encara no han rebut els comerciants, vuit mesos després del decret d’alarma”.

Per aquest motiu reclamen que aquestes ajudes arribin de manera urgent, i no com s’estan tramitant les ajudes actuals, “perquè d’això dependrà la supervivència de gran part del teixit comercial”.

Des de VR reconeixen que des del consistori s’han proporcionat EPIS, s’ha suprimit la taxa de Mercadal tot el 2021, la taxa per ocupació de la via pública en el sector de la restauració, i també s’ha donat suport a la formació per crear plataformes online. “Malgrat això, el retard en l’arribada de les ajudes econòmiques (...) fa que la situació sigui insostenible per una gran part del comerç de Rubí”.

Per això proposaran impulsar noves ajudes a l’Ajuntament de Rubí per pagar l’IBI per aquells comerciants que siguin propietaris dels locals, el lloguer dels locals, la quota tributària per la recollida, tractament i eliminació de residus comercials i no industrials, així com una altra línia d’ajudes per a poder pagar l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica, en aquells casos que sigui imprescindible l’ús d’un vehicle per desenvolupar l’activitat comercial.

Segons el partit municipal, actualment no hi ha ni zona blava ni taronja

El grup municipal recorda que una de les propostes per fomentar el comerç local passa per l’eliminació de la zona blava en el 2021. “S’ha rescindit el contracte de zona blava amb la concessionària per convertir-la en zona taronja per garantir la rotació en determinats nuclis comercials, però ara mateix, no tenim zona blava (no està en funcionament) ni nova zona taronja, quan el canvi s’hauria d’haver fet de manera immediata”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.