Salut mental i usos agrícoles a la ciutat, les dues mocions de l'AUP

Les dues mocions seran presentades per l'AUP el pròxim Ple municipal que es realitzarà dijous

L'AUP presentarà aquest dijous al Ple municipal les dues mocions centrades en els usos agrícoles, ramaders i forestals a la ciutat i reforçar els serveis destinats a la salut mental.

D'una banda, es vol incidir en la recuperació, ús i manteniment del sòl agrícola, ramader i forestal que és un eix clau per tal de garantir el desenvolupament sostenible de qualsevol municipi. En el cas de Rubí, des de l'AUP recorden que un 50% del terme és natural i rural pel que és "imprescindible promoure el manteniment de l'activitat com a procés estructurador del paisatge i l'economia local en un marc de sostenibilitat humana i ambiental". Així, projectes locals com el d'Ecobòdum o els Horts Municipals són exemples de la potencialitat del municipi. 

La moció planteja acords com la incorporació de Rubí en el projecte Banc de Terres en Xarxa de la Diputació, amb la promoció de l'ús de la borsa de terres i el suport en la intermediació per a redactar els contractes de cessió; que es fomenti l'organització de la producció en cooperatives autogestionades; o que es posin a disposició de la ciutadania també terrenys en entorns urbans que ara mateix resten abandonats.

D'altra banda, l'AUP planteja una moció per a reforçar els serveis destinats a la salut mental que, l'empijorament de la mateixa, ha estat un dels efectes més evidents però a la vegada més invisibles de la crisi generada per l’epidèmia de la Covid19 i degut tant a les mesures de confinament, distanciament social i ús de la mascareta, com a la incertesa sobre el futur, o l’impacte en les economies i en les dinàmiques familiars de la pròpia crisi.

El Departament de Salut va publicar el Qüestionari de salut en temps de confinament pel coronavirus i segons l’enquesta, en la que van participar pràcticament 38.000persones, la població entre 16 i 44 anys és la més afectada, amb el doble de simptomatologia de depressió, ansietat i malestar emocional. En el Pacte de ciutat però, l'AUP afirma que "no apareix cap acció relacionada amb la salut mental, i es destinen només 10.000€ a accions de l'àmbit de la salut". 

D'aquesta manera es proposen "accions que tenen a veure amb una major difusió i accessibilitat als recursos ja existents; i altres que suposen la creació o reforçament de nous serveis, com són grups d'acompanyament virtuals o presencials, la promoció de grups d'ajuda mútua, l'acompanyament individualitzat, el reforç i increment de la coordinació i comunicació amb les xarxes de suport mutu ciutadanes, o garantir el suport molt especialment a infants, adolescents i joves de la ciutat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.