Ja hi ha més de 5.000 persones a Rubí amb la tercera dosi

Lleuger repunt de les persones ingressades a la ciutat per coronavirus

La tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 avança i hi ja són 5.200 persones a la ciutat que han rebut la punxada de reforç. A Rubí hi ha hagut un lleuger repunt de contagis i persones ingressades en hospitals, actualment 5, però la situació es manté lluny de les xifres de l'any passat. De fet, aquests darrers dies el risc de rebrot ha baixat i s'han detectat 35 positius entre el 8 i el 14 de novembre.

Aquests darrers dies, el debat a Catalunya i la resta de l'Estat gira entorn si s'ha d'exigir un certificat Covid-19 de forma generalitzada o si es pot obligar les persones que han decidit no vacunar-se a fer-ho.

Els contagis a Catalunya seguiran creixent però no es preveuen noves restriccions

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja ha advertit que els contagis a Catalunya seguiran creixent "com a mínim dues o tres setmanes", però ha precisat que cal veure "amb quina intensitat" i quin impacte té en el sistema sanitari. A més, Argimon ha dit que per fer front als contagis es prioritzarà l'ús del passaport covid en comptes d'aplicar noves restriccions

De fet, davant les portes de la sisena onada de la Covid-19, la Ponència de Vacunes ha aprovat vacunar amb una tercera dosi o dosi de reforç les persones més grans de 60 anys i el personal sanitari i sociosanitari.

[r:]

Aquest mateix dijous, l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha afirmat que la tercera dosi "tard o d'hora s'haurà d'administrar a la majoria de la població". Segons l'EMA, la dosi de reforç té l'objectiu de "restaurar la protecció inicial" perquè disminueix amb el temps. 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació