La Formació Professional com a via per pal·liar la desocupació

La jornada que s'ha ofert al Rubí Forma anava dirigida a professors, empreses, responsables de recursos humans i orientadors

 

 

L'auditori del Rubí Forma ha acollit unes jornades dirigides a professors, empreses, responsables de recursos humans de les empreses i orientadors al voltant de la Formació Professional. La idea era plantejar quin és l'escenari actual d'aquest tipus de formació i resoldre dubtes dels professionals assistents. Segons el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto "Rubí és una ciutat industrial molt important en la que els requeriments de qualificació professionals són més elevats que en altres sectors i hem de poder atendre aquesta demanda".

 

En aquest sentit, aquesta jornada ha servit també per posar en relleu la importància de la formació com a eina per combatre l'atur. "Amb el Rubí Forma i amb l'empenta del Consell de Formació Professional hem volgut posar al capdavant de les polítiques d'ocupació les polítiques de formació professional que per nosaltres són molt importants", ha explicat Rafa Güeto.

 

 

La directora de l'Institut Català de les Qualificacions Professionals, Núria Pi, ha assenyalat la importància que es coneguin els recursos educatius i ocupacionals quan una persona s'adreça a l'administració per demanar informació en aquesta matèria. "Només així podrà ser ben orientada i ben informada", afegeix. 

 

"Tenir una preparació en una formació determinada facilita i molt l'ocupabilitat de la persona", afirma Núria Pi. I ha comentat que en les darreres dades d'inserció que va donar el Departament d'Educació detallava que el percentatge d'aturats amb titulació d'FP estava entorn el 9%.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?