Els pastissers catalans confien vendre més d’1,8 milions de coques artesanes

Coques més petites i més variades que constaten un "canvi de tendència" en el consumidor

Els pastissers catalans auguren un Sant Joan "molt bo" i confien vendre més d’1,8 milions de coques artesanes. És la previsió del Gremi de Pastisseria de Barcelona, que creu que l'efecte del pont els afavorirà.

Tot i l'onada inflacionista, el gremi apunta que la majoria de pastisseries mantindran els preus, que compensaran amb l'abaratiment dels pinyons -enguany al voltant dels 64 euros el quilo-.

Coques més petites i més variades

Igual que l'any passat, la previsió dels pastissers és que les coques que es vendran seran més petites, però de més varietat. Així, es constata un "canvi de tendència", ja que "ara la gent s'emporta 3 o 4 coques més petites, però va augmentant la diferenciació. Volen provar més", explica el propietari d'una pastisseria. 

Pel que fa a les coques més venudes, les clàssiques de crema, brioix amb fruita confitada i la fullada de llardons lideren els rànquings. Els pastissers també indiquen que cada any creixen les vendes de les farcides de nata, cabell d'àngel, xocolata o, fins i tot, altres propostes més noves com els farcits de festucs o te matxa.

"No podem competir amb els preus de les coques industrials"

El Gremi reivindica les coques artesanes. "No podem competir amb els preus de les coques industrials, ells ens guanyaran", assegura Bellart. En aquesta línia, apunta que el valor de les coques de pastisseria és l'elaboració artesanal, la matèria primera de qualitat –farina, mantega, llet, ous i sucre-, les fermentacions llargues i l'absència de conservants, fet que provoca que s'hagin de consumir en dos o tres dies.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.