Última manifestació dels pensionistes abans de l'aturada estival

La convocatòria és per dimarts, 18 de juny, a les 10.30 h a la plaça de l'Ajuntament

 

 

Com ja van fer l'estiu passat, el Moviment per unes Pensions Dignes cessa la seva activitat durant els mesos d'estiu. I és que, a banda de pensionistes, la majoria d'ells també són avis i un cop acaba el curs escolar s'han d'ocupar dels néts i nétes, ja que els seus fills i filles treballen. Abans de l'aturada estival, però, els pensionistes han convocat una manifestació pels carrers de la ciutat per al pròxim dimarts, 18 de juny, a les 10.30 h a la porta de l'Ajuntament com a punt de trobada i sortida de la marxa. Aquesta mobilització servirà com a cloenda de les activitats que han fet durant aquests primers sis mesos de l'any. Les assemblees pensionistes es reprendran el 17 de setembre.

 

Manuel Pérez, membre del Moviment Pensionista, ha explicat que durant el temps de protesta i reivindicació, s'ha aconseguit la revisió de l'IPC de les pensions i la congelació del factor de sostenibilitat fins al 2023. I és que, segons explica, les seves reivindicacions no s'aturaran: "Els drets socials s'han de defensar a capa i espasa i és un dret social per a les pròximes generacions i estem obligats, ja que disposem del temps, a lluitar per aquests drets".

 

I així ho han fet, cada dimarts, durant les assemblees pensionistes que es duen a terme a les portes de l'Ajuntament, on es comenten notícies d'actualitat i s'explica o aclareix tot allò que es qüestioni entre els assistents i s'ofereix la paraula a tothom qui vulgui expressar-se. A més, també s'organitzen trobades i reunions amb altres col·lectius de la ciutat. Juan Antonio Mestanza, és un altre dels pensionistes que assisteix a totes les trobades, sempre que la salut li ho permet: "Ens continuarem manifestant i exigint el respecte que ens deuen per tot allò que hem fet per aquest país i la justícia que ens permeti, si més no, que la vellesa sigui tranquil·la sense amoïnar-nos per si arribarem a final de mes, per si podrem sopar aquesta nit o per si haurem de passar fred a l'hivern".

 

 

"Som els pensionistes els que tenim més temps lliure però cal conscienciar a tota la població que és imprescindible que sàpiguen què han de fer de cara al futur. No puc admetre que gent treballadora i jove es resigni. Nosaltres estem aquí per mostrar-vos el nostre suport i perquè no cometin l'error de resignar-se", ha afirmat Mestanza. I és que, una de les reivindicacions que més es repeteix a les assemblees pensionistes és que, precisament, la seva protesta defensa que les futures generacions que es jubilin puguin disposar de la pensió per la qual han treballat tota la vida. Així ho ha expressat Manuel Pérez: "Nosaltres, millor o pitjor, ja tenim la vida resolta i amb l'edat que tenim difícilment ens afectaran els canvis que es facin però no podem permetre que les futures generacions entenguin que l'única solució és conformar-se".

 

Així doncs, el pròxim dimarts, 18 de juny, a partir de les 10.30 h una manifestació recorrerà els carrers del centre de la ciutat per continuar donant visibilitat a la protesta del Moviment per unes Pensions Dignes i que cada vegada més i més rubinencs i rubinenques prenguin consciència d'aquesta reivindicació ciutadana. "Aquesta lluita, com més gent l'abraci, més futur té i més possibilitats d'aconseguir millores", afirma Pérez.

 

Aquesta acció servirà de cloenda de les assemblees del Moviment Pensionista fins al pròxim 17 de setembre quan es reprendran les trobades a la porta de l'Ajuntament. 

 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?