En vigor noves flexibilitzacions en les restriccions per a la contenció de la Covid-19

S’elimina la cita prèvia per accedir a equipaments esportius interiors i es permeten els actes de final de curs d’alumnat no universitari

Noves mesures a partir d'aquest dilluns 14 de juny. Així, han entrat en vigor algunes flexibilitzacions en les restriccions per a contenir la Covid-19 com l'eliminació de la cita prèvia per accedir a equipaments esportius interior, es permeten els actes de final de curs d'alumnat no universitari i s'estableix l'assistència als estadis de les lligues professionals de futbol i bàsquet, en les condicions que marca el Consell Superior d'Esports. 

El detall complet de les restriccions vigents:

Activitats socials

La limitació és de 10 persones en trobades socials llevat que es tracti de convivents. No obstant això, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Empreses

Congressos, convencions fires comercials i activitats assimilables amb el 70% d’aforament.

Restauració

Terrasses: obertes de 06:00 h a 01:00 h. Limitació de 6 comensals per taula o agrupacions de taula.

Interiors: oberts de 06:00 h a 01:00 h amb el 50% de l’aforament. Limitació de 6 comensals per taula o agrupacions de taula.

Es restableix el consum a la barra, amb una separació interpersonal d'1,5 metres en qualsevol cas.

Comerç i centres comercials

70% de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat.

Activitats culturals

Cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 70% de l’aforament.

Les activitats culturals (arts escèniques i musicals i espectacles públics) que es desenvolupin en tot moment a l’aire lliure en instal·lacions o equipaments que tinguin un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d’assistents del 20% de l’aforament si s’estableixen fluxos d’accés, banys i zones de restauració independents, i amb un màxim de 3.000 persones en seients preassignats.

Universitats i escoles

Universitats: en les activitats teòriques presencials es podrà considerar l’augment de la presencialitat simultània restringida fins a un màxim del 50% de l’alumnat de cada universitat.

Batxillerat, cicles formatius, ESO, primària, infantil i ensenyaments de règim especial reglats: presencialitat plena.

Formació no reglada i educació en el lleure: Presencialitat fins a 10 persones.

Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius.

Permesos els desplaçaments i les sortides del centre escolar amb pernoctació.

Esport

Instal·lacions i equipaments esportius d’interior i exterior: aforament del 70%. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l’ús de vestidors. Se substitueix la cita prèvia per un control d’accés que permeti controlar l’aforament establert i la traçabilitat de contactes.

Competicions: permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat. En aquestes competicions està permesa la presència de públic amb la limitació del 70%, excepte en les competicions d’àmbit estatal de futbol i bàsquet de caràcter professional en què les condicions les determina el Consell Superior d’Esports.

Les competicions esportives que es desenvolupin en tot moment a l’aire lliure en instal·lacions o equipaments que tinguin un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d’assistents del 20% de l’aforament si s’estableixen fluxos d’accés, banys i zones de restauració independents, i amb un màxim de 3.000 persones en seients preassignats.

Actes civils, religiosos i assemblees

Actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres, al 70% d’aforament.

Es poden celebrar actes de graduació de l’estudiantat universitari (a universitats, centres adscrits i escoles de negoci ubicades a Catalunya) en les mateixes condicions que les activitats culturals.

També es poden celebrar festes de final de curs i actes de graduació de l’alumnat no universitari amb mesures diferents en funció de si tenen lloc en espais interiors o exteriors. En aquests casos es recomana que tinguin lloc preferentment a l’exterior, amb un màxim de 500 persones amb l’alumnat inclòs, sense obligació de seure i amb permís de consum i begudes en racions individuals. En espais interiors, l’aforament màxim serà de 250 persones (alumnat inclòs). Si hi participen les famílies, l’aforament no pot superar el 50% de la capacitat de la sala.

Es permet la celebració d’assemblees d’entitats esportives, culturals i, en general, d’entitats de base associativa, amb l’aforament limitat al 70% i amb un nombre màxim de 500 persones, o fins a 1.000 amb condicions de ventilació reforçada i mesures de control d’aglomeracions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.