Què fem aquest cap de setmana a Rubí?

L'artista rubinenc Sr. Chen presentarè el seu segon treball aquest divendres a El Celler

Aquest cap de setmana a Rubí hi ha teatre, música, tallers infantils, taules rodones i exposicions amb motiu del COLOR Week i del 8-M. Per motius sanitaris, la majoria d'activitats o espectacles requereixen inscripció prèvia. 

Programació cap de setmana

Divendres 26 de març, 19 h
El Documental del Mes: The Letter
Ateneu Municipal (c. Xile, 1-3)

Dia Internacional de les Dones i Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial.

Què faries si acusessin a la teva àvia de bruixeria? Els temps de la Santa Inquisició queden aparentment lluny, però avui en dia, a Kènia, la realitat de les dones amb una sensibilitat especial és dramàtica i ens fa reviure el terror de l'Edat Mitjana. Aquest és un retrat valent que posa en evidència com els valors de les comunitats rurals han estat trastornats pel colonialisme i la religió. Una història d’amor intergeneracional, en què el carisma d’un jove, Karisa, demostra com la resistència a l’avarícia és possible i on el cos fràgil de l’àvia amaga un poder femení indestructible.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

            

Divendres 26 de març, 20.30 h
Dia Mundial del Teatre
Teatre Municipal La Sala (c. Cervantes, 126)

El 27 de març se celebra el Dia Mundial del teatre, una iniciativa promoguda des del 1961 per l’Institut Internacional del Teatre (ITI), organisme associat a la UNESCO. Per commemorar-lo, el Teatre Municipal La Sala acull píndoles escèniques d’accés gratuït.

Reserva d’entrades a la taquilla del teatre, els dijous i divendres de 17 a 20 h.

  

Divendres 26 de març, 20.30 h
EnvelaRts: Sr. Chen
El Celler (c. Pintor Coello, 17-25)

El rubinenc Sr. Chen ha demostrat ser un artista total capaç d’escriure, produir, crear nous sons i cantar, amb un gran ventall de registres i estils, i a més, ser un dels productors més destacats de Catalunya amb un recorregut de més de quinze anys des dels seus inicis a l’estimat segell DelPalo Records, compartint el seu talent amb artistes com Izah, Toteking, Lildami i Emotional G, entre d’altres.

4ever Domingo (2020), el seu segon treball en solitari, neix en plena quarantena com una manera de fugir d’un etern diumenge, una crònica singular de 29 temes de flux emocional ple de col·laboracions. Aquest 2021 arriba Cómo no hacer un trío, un treball íntim i personal on el músic es trenca en un mosaic de dualitats i polaritzacions, explorant temes com el desig, la infidelitat i l’amor incondicional.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

    

Dissabte 27 de març, 11 h
Jocs d’escultura
Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (c. Aribau, 5)

En aquest taller coneixerem i experimentarem amb alguns dels principis bàsics de l’escultura: el pas de la bidimensionalitat a la tercera dimensió; el treball amb la forma, el volum i l’espai; i el joc amb els buits i els punts de vista. Per fer-ho, treballarem amb materials senzills com el paper i el cartró i jugarem a donar-los forma en l’espai.

A càrrec de Catàrtic

Activitat recomanada per a famílies amb infants entre 6 i 11 anys.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia a través del telèfon 93 699 84 53 o del correu electrònic b.rubi.mmt@diba.cat. Aforament limitat.

      

Dissabte 27 de març, 11 i 12 h
Cicle de Música per a la petita infància. Els sons de la primavera
Ateneu Municipal (c. Xile, 1-3)

Acompanya'ns en un nou taller de música en família relacionat amb els sons de la primavera. A través de peces de música clàssica i amb diferents materials, viurem com els compositors han descrit la natura a través dels instruments. 

Activitat recomanada per a famílies amb infants entre 0 i 5 anys.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades.

     

Dissabte 27 de març, 18.30 h
El color i la fotografia. Conversa amb Carles Mercader i Enric Montes
El Celler (c. Pintor Coello, 17-25)

El fotògraf Enric Montes i Carles Mercader, director del Festival de Fotografia de Rubí La Nuu, ens parlaran de les primeres reticències de la fotografia vers el color, i l’eclosió final d’aquest a la història del llenguatge fotogràfic. A continuació, repassarem l’obra personal d’Enric Montes i el tractament del color dins l’univers poètic de les seves fotografies.

Enric Montes (Barcelona, 1969), és docent de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) i de diversos centres docents des de l’any 1997, i des del 1993 exposa regularment la seva obra a diferents galeries i festivals de Catalunya. És editor dels seus propis llibres de fotografia, que en l’actualitat formen part de l’exposició col·lectiva Libros que son fotos, fotos que són libros (2014) en el Museu d’Art Reina Sofía.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

     

Dissabte 27 de març, 19.30 h
Manual de supervivència. Homenatge a Boris Vian
Ateneu Municipal (c. Xile, 1-3)

Tan important pel que va representar com pel que va crear, Boris Vian, poeta, dramaturg, novel·lista, cantautor, especialista en jazz, a través de la seva ironia i alhora del seu tarannà provocador respecte a les institucions franceses i la societat benestant en general, va ser tot un referent. Fins i tot per a nosaltres, on és ben conegut en narrativa però molt poc en poesia, pràcticament inexistent en català i que volem mostrar amb VIAN. Manual de supervivència, pràcticament com a primícia.

Amb Ll. A. Baulenas, Pau Mainé i la col·laboració de Gemma Julià

Reserva d'entrades.  

   

Dissabte 27 de març, 20 h
EnvelaRts: Linotip
El Celler (c. Pintor Coello, 17-25)

Linotip neix a Rubí l’any 2017 de la mà de Martí V. Baladoch. Amb influències d’artistes com Bon Iver, Sufjan Stevens, McEnroe o Pau Vallvé, la seva música divaga entre el pop i el folk més íntim, amb una acurada delicadesa en la part visual i estètica. Destaca el seu treball audiovisual amb diferents artistes per projectar en videoclips aquella subjectivitat que no queda al descobert a les cançons.

L’any 2017 publica el primer EP Un silenci que intuïa, al qual seguiran els treballs Quants cops (2018), Cuando las canciones golpean mi cabeza (2020), El viaje (2020) i Quizá lo he hecho ya (2020). En els pròxims mesos veurà la llum un nou EP, que reunirà quatre noves cançons composades en l’últim any i mig i gravades durant aquest últim estiu.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.        

    

Diumenge 28 de març, 18.30 h
Les emocions i el seu color. Conversa amb María Palacín i Elena Sorribes
El Celler (c. Pintor Coello, 17-25)

Conversa amb la professora María Palacín, doctora en Psicologia i llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació a la Universitat de Barcelona (UB), directora del Màster d’Autolideratge i Conducció de Grups de la UB, coordinadora de l’Àrea de Psicologia dels Grups i especialista en tècniques d’intervenció grupal; i amb Elena Sorribes, professora associada del Departament de Psicologia Social de la UB i coordinadora del Màster Autolideratge i Conducció de Grups de la UB.

Xerrada interactiva i dinàmica en què es reflexionarà sobre com els colors i les emocions influeixen en la forma que ens relacionem, i com a través del coneixement de les emocions i dels seus colors podem construir grups diversos i enriquidors.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Aforament limitat.

 

 

 

TALLER D’ESCRIPTURA CREATIVA: L’art d’escriure

A càrrec de Gracia Pérez

Al taller d'escriptura creativa aprendrem les tècniques necessàries per desenvolupar qualsevol relat o novel·la. Començarem des de la base per, més endavant, aprofundir en els diferents processos de la creació literària.

29 de març; 2, 19 i 26 d’abril i 3 de maig

Hora: De 18 a 20 h

Lloc: Biblioteca Mestre Martí Tauler

Inscripció prèvia a: igualtat@ajrubi.ca

     

De la copa al pinzell
El Celler (c. Pintor Coello, 17-25)

El Celler acull una mostra d’obres pintades amb vins catalans i d’arreu que, amb els seus colors, conviden els espectadors i espectadores a endinsar-se en una vinya màgica. Colors de vins joves, de reserves i de criances que volen fer gaudir de l’art del vi, aquest cop, en una làmina de paper.

Fins al 2 de maig.

Dijous, divendres i dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Diumenges i festius d’11 a 14 h.

      

Víctor Mateo. Obra pictòrica
Espai Expositiu Aula Cultural (av. Barcelona, 84)

L'artista Víctor Mateo (Tànger, 1945) pertany a aquesta classe de pintors per als quals la pintura, per si mateixa, esdevé una font inesgotable de noves introspeccions. Hereu de la tradició de l'expressionisme abstracte, l'abstracció gestual que practica, sense cap referència a imatges figuratives, es caracteritza per expressar, sense límits les preocupacions més vivencials. Fidel als principis bàsics del llenguatge no representatiu, la seva pintura se submergeix en la mateixa essència.

En l'obra que ara presenta en aquesta exposició, reivindica els seus trets més característics –traç, matèria, textures, color i espais– que ens situen en el moment de la creació. Una obra que ens fa reviure l'instant màgic, fugaç i breu de la consolidació dels fluxos emotius i de la materialització de les descàrregues vivencials.

Fins al 9 de maig.

Dijous, divendres i dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h

Diumenges i festius d’11 a 14 h

      

Pere Català i Pic. Fotografia, patrimoni i avantguarda
Museu Municipal Castell (MMUC) (c. Castell, 35)

La trajectòria de Pere Català i Pic, un dels exponents més importants de la fotografia catalana, ens permet explicar la quotidianitat de l'ofici i alhora seguir de primera mà la història de Catalunya des de la perspectiva d'un intel·lectual, d'un self-made man. Català Pic és conegut sobretot com a fotògraf i com a autor del famós cartell Aixafem el feixisme, però també va treballar en un banc, va ser aprenent, pintor i retratista, pare, activista de la pàtria petita, fototècnic publicitari, articulista i professor del Seminari de Publicitat, creador del Comissariat de Propaganda i cap d'edicions, literat sense publicacions, fotògraf industrial i artístic, calçotaire, alguerista, sardanista, viatger incansable i, sobretot, amic dels amics.

Fins al 16 de maig.

De dijous a diumenge i festius d’11 a 14 h.

De dimarts a dissabte de 16 a 20 h.

 

Explora el món del color a la Biblioteca
Biblioteca Mestre Martí Tauler (c. Aribau, 5)

Coincidint amb la COLOR Week, la Biblioteca exposa un recull documental i audiovisual sobre el color en la seva vessant artística, pedagògica i terapèutica.

 

Tota la informació completa de la COLOR Week la trobareu al web municipal. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.