L’Esbart Dansaire de Rubí el 1941

El primer ball que es va oferir al públic va ser a la Festa Major de 1940, i el 1942 es va reorganitzar la seva secció infantil

Fa un temps Joan Calaf Vivancos, un gran coneixedor del Rubí del segle passat, va publicar a Facebook aquesta fotografia presa el 1941, d’autor desconegut, on es mostraven diversos membres de l’Esbart Dansaire de Rubí en un lloc que no hem pogut concretar. 

Aquesta entitat, possiblement una de les més importants de la població i que ha contribuït enormement al seu prestigi de cara a l’exterior, va néixer el 1923 en el si del Casal Popular, de la mà del Dr. Josep Guardiet. 

Després de la guerra civil alguns membres de l’esbart varen reprendre els assajos al Centre Parroquial d’Acció Catòlica (antic Casal Popular), amb un nou director, Miquel Sugranyes (l’anterior, Wifred Catasús, havia mort al front). A més, també va comptar amb un bon pianista com Albert Ventura i amb Magí Ramèntol (al qual Rubí té dedicat un carrer) com a mestres musicals. Cal dir que els fills d’en Ramèntol també eren ballarins de l’esbart.  

 

El primer ball que es va oferir al públic va ser a la Festa Major de 1940, i el 1942 es va reorganitzar la seva secció infantil.  

En aquells difícils anys 40 les actuacions normalment tenien lloc al camp de les Monges (on ara es troba el col·legi Regina Carmeli), al pati del Centre Parroquial d’Acció Catòlica o davant l’església de Sant Pere, especialment per Festa Major. 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.