125 kg de brossa recollida per la Plataforma ZEO a Sant Muç

La iniciativa respon a una de les accions realitzada pel grup ecologista

 

 

Aquest cap de setmana, un grup de 17 voluntaris de la Plataforma ZEO han realitzat una acció de recollida de brossa als voltants de Sant Muç. El resultat de l'acció s'ha traduït en 125 kg de porqueria: 41 de plàstics, 11 de vidre, 3,5 de paper i 69 kg de residus no classificables. I això només en una hora i mitja i centrant-se en un espai concret. 

 

Aquesta correspon a la primera #limpiezaZEO que realitza la plataforma però que ja han assegurat que no serà la darrera, ja que van trobar tota mena de residus abandonats. Para-xocs, joguines, mobles, roba, aerosols i una gran quantitat d'envasos i plàstics que van ser reciclats al contenidor que pertoca.

 

Plataforma ZEO

La Plataforma està formada per persones, institucions, organismes i empreses que es dediquen a realitzar accions per reduir al màxim les emissions de CO? i, d'aquesta manera, aturar el canvi climàtic. I és que, si bé és cert que existeixen moltes accions com per exemple utilitzar cotxe elèctric o contractar energia renovable, la recollida de brossa de la natura també és una acció necessària per al medi ambient.

 

 

La deixalla abandonada als boscos posa en risc la seva salut. Un envàs abandonat o una burilla de cigarreta podria ocasionar un incendi i destruir els ecosistemes naturals que ajuden a frenar aquest canvi climàtic. A més, aquests residus abandonats generen més gasos d'efecte hivernacle en degradar-se.

 

D'aquí també la importància del reciclatge a l'hora de contribuir a la reducció d'emissions. Amb aquest gest, es recuperen matèries primeres amb una despesa de CO? molt  inferior que el que es generaria en produir-les des de zero. 

 

A les xarxes socials de la Plataforma ZEO podeu trobar tota la infomació referent a les accions que realitzen, a la reducció d'emissions i a la cura del medi ambient.

 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?