El 'Grupo MARA' agafa el relleu d'AlanMón en la lluita contra el bullying a Rubí. FOTO: AMM

SOCIETAT

El 'Grupo MARA' agafa el relleu d'AlanMón en la lluita contra el bullying a Rubí

La nova entitat s'ha presentat a la Sala Neus Català i agafarà el relleu de la plataforma AlanMón en la lluita contra l'assetjament a la ciutat

El bullyng no ha desaparegut, al contrari, encara és un tema que afecta molts nens i joves i que per a les persones que formen el 'Grupo Mara' no se li dóna la suficient visibilitat ni la importància necessària. El 'Grupo Mara' neix per lluitar contra el bullying a Rubí. La nova entitat, que agafarà el relleu de la plataforma AlanMón en aquesta lluita a la ciutat, s'ha presentat aquest dissabte dia 5 de juny a la Sala Neus Català. A la xerrada, hi ha hagut representació d'AlanMón que han assistit com a convidats.

Marta Sánchez, presidenta del 'Grupo Mara', ha explicat la seva història i com aquesta ha estat una de les motivacions principals perquè aquesta entitat sigui avui una realitat."Vaig patir bullyng a l'institut per portar el cabell de colors, jugar a videojocs o veure anime, el que avui en dia s'anomena ser un friqui. Durant dos anys vaig ser víctima d'assetjament psicològic, humiliacions i alguna altra pallissa. Aquests dos anys estava sola, no tenia a ningú ni s'ho explicava a ningú per por".

La rubinenca i presidenta del grup, un cop superat aquest assetjament, gràcies especialment al "suport dels seus pares", va obrir-se perfil a Instagram i Twich on va veure com va anar pujant seguidors i aquests, s'obrien amb ella i li explicàvem els seus problemes. "Veia que hi havia molta gent patint bullyng, no entenia com encara podia passar això i vaig decidir començar a fer una mena de consultoris en línia on escoltar i donar consells a tots aquells que em demanaven ajuda amb els seus problemes", explica.

Marta Sánchez assegura que 'Grupo Mara' neix amb l'objectiu de ser "un entorn on la gent pugui parlar sense por, sense prejudicis, perquè no se sentin sols i amb la idea d'ajudar en tot al màxim possible". La Sala Neus Català forma part d'aquest inici de la nova entitat rubinenca en la lluita contra el bullyng qui ha donat suport i ha cedit l'espai per realitzat la xerrada així com a possibles activitats que es puguin desenvolupar en el futur. 

Des de 'Grupo Mara' afirmen que "la idea és fer activitats presencials així com entrar als col·legis i poder fer xerrades o conferències per conscienciar a la població des de la base". Malgrat això, fins que la situació sanitària no millori prou, les trobades seguiran sent virtuals a través dels diferents canals de l'entitat com Twitter, Instagram, Facebook o Twich.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Veure Comentaris