L’AUP demanarà un servei per realitzar tràmits digitals

PLE MUNICIPAL

L’AUP demanarà un servei per realitzar tràmits digitals per a la ciutadania

També demanaran adherir-se a un manifest en contra de parcs fotovoltaics i eòlics en camps agraris o espais naturals

L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) presentarà dues mocions en el pròxim ple municipal del mes d’abril. La primera d’elles serà per demanar un acompanyament digital permanent a una part de la ciutadania, i la segona per adherir-se al manifest de la Federació d'Ecologistes de Catalunya, que alerta dels perills d'implantar parcs d'energies renovables en espais agraris o de gran valor ecològic. 

Transformació digital accelerada pel coronavirus

Des de la formació municipal recorden que, arran de la crisi de la Covid-19 molts tràmits com el del SEPE o demanar l’ingrés mínim vital, han passat a fer-se de forma online, i hi ha una part de la ciutadania que no té capacitats o recursos per fer-ho.

“Les administracions sovint posen a disposició també un telèfon d’atenció per la població, però els horaris a vegades són incompatibles amb el món laboral, o bé les línies estan saturades per l’elevada demanda que tenen”, expliquen a través d’un comunicat.

L’AUP considera que una part de la població està adaptada a les noves eines de la ciutadania digital, però hi ha un “gruix important” de persones que en queden excloses o que estan aprenent a desenvolupar-se en aquest entorn. “Els motius poden ser diversos i, en molts casos, generen exclusió i vulneració de drets”.

En el cas de Rubí, des de l’AUP expliquen que s’han ampliat molts dels serveis i recursos als que s’accedeix en línia però critiquen que per aparcar a la zona taronja es requereix d’una aplicació mòbil, “sense alternativa no digital”.

Per aquest motiu demanen a l'Ajuntament de Rubí que iniciï a curt termini un servei d’acompanyament digital per diferents barris i equipaments de la ciutat, que permeti realitzar tot tipus de tràmits amb les administracions: descàrrega de l'app per a la zona taronja, preinscripcions escolars, ajuts o beques, obtenció de l’IDCAT mòbil, creació d’un correu electrònic, etc. 

Centrals eòliques i fotovoltaiques que afectant negativament el paisatge

La segona de les mocions serà per reclamar que l'Ajuntament de Rubí al manifest 'Per un model energètic sostenible a Catalunya', de la Federació d'Ecologistes de Catalunya. En aquest sentit, els ecologistes alerten que "la tramitació de  centrals eòliques i fotovoltaiques estan afectant molt negativament i posant en greu perill el futur de molts espais naturals de gran importància ecològica, de paisatges de valor incalculable, de zones d’importància geològica, d’àrees importants per al futur d’una agricultura de qualitat i en greu perill la conservació de biodiversitat i afavorint la seva pèrdua, causant la mort de milers d’espècies en perill d’extinció i alterant els seus hàbitats". 

El Pla de Treball de l'AUP dibuixa una relació amb el territori i amb la necessària transició energètica "plenament coincident amb aquest manifest".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Veure Comentaris