Joan Puntí i Montse Soler d'ERC, davant el solar del CDR. FOTO: Pol Peiró.

Eleccions 2023

ERC ofereix el solar de l'antic CDR per construir habitatge protegit

Els republicans prioritzen l'habitatge amb una proposta per augmentar l'adquisició de pisos per part de l'Ajuntament

Esquerra Republicana de Catalunya vol donar prioritat a l'accés a l'habitatge, especialment per a joves, gent gran i persones amb discapacitat, així com per afrontar situacions d'emergència residencial. En aquest sentit, el partit planteja una proposta per a l'adquisició de pisos per part de l'Ajuntament i la construcció d'habitatge protegit en el solar de l'antic Centre Democràtic Republicà (CDR).

El local del CDR, construït al 1922 a l'actual plaça del Doctor Guardiet, va ser un espai polític i recreatiu destacat durant la primera meitat del segle XX. Aquest lloc va ser escenari de reunions, classes i balls, i va comptar amb fins a 850 socis. Després de la Guerra Civil, el règim franquista el va requisar i va utilitzar com a magatzem fins al 1975, any en què va ser enderrocat. Posteriorment, el solar va ser retornat a ERC durant els anys 90 i des d'aleshores ha quedat sense cap construcció.

La formació republicana ja ha iniciat les gestions per aquest projecte, establint contacte amb tècnics municipals i cooperatives com Sostre Cívic per avaluar la viabilitat del mateix. Caldrà realitzar una modificació urbanística ja que els terrenys continuen catalogats com a sòl per a equipaments.

"Ens preocupa que pugui semblar que estem especulant, quan en realitat és tot el contrari", assegura Joan Puntí, número 5 d'ERC. El candidat explica que la proposta consisteix en la construcció d'"habitatge públic o una cooperativa d'habitatge, tot respectant la memòria històrica del que va ser el CDR".

D'altra banda, ERC també planteja una revisió del Pla Local d'Habitatge actual, especialment en relació amb l'adquisició de pisos per part de l'Ajuntament mitjançant subhastes de tempteig i retracte. Considerant que les dues adquisicions anuals establertes en el document són insuficients, recorden que l'Ajuntament té un deute baix que permet realitzar inversions en habitatge públic.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Veure Comentaris