L'Agència Europea pels Drets Fonamentals veu "urgent" revisar l'educació dels homes

CORONAVIRUS

L'Agència Europea pels Drets Fonamentals veu "urgent" revisar l'educació dels homes

Més d'un 80% de les noies joves evita a vegades carrers poc transitats per por a atacs, segons una enquesta europea

L'Agència Europea pels Drets Fonamentals (FRA, per les seves sigles en anglès) alerta del rol "predominant" dels homes en actes violents i veu "urgent" revisar la seva educació. En un darrer informe sobre les experiències de la població europea amb el crim, el FRA constata que els homes són responsables del 72% d'atacs violents contra els homes i del 60% contra les dones.

"Cal examinar seriosament com s'educa als nens", defensa el responsable de l'informe, Sami Nevala, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies. L'expert destaca "l'ambient hostil" que viuen les dones als espais públics per l'assetjament perpetrat "desproporcionadament per homes". Més d'un 80% de les noies joves evita a vegades carrers poc transitats per por a atacs, segons l'enquesta del FRA.

"Això està vinculat a les experiències d'assetjament sexual que pateixen les dones", apunta Nevala.

Una sensació d'inseguretat que, en general, tenen la majoria de dones, ja que gairebé un 65%, sigui quina sigui la seva edat, intenta no passar per determinats espais públics sense gent. També un 41% evita quedar-se a soles amb persones que no coneix per por a l'assetjament. Per contra, només un 25% dels homes tem el mateix.

Posar el focus en els homes

"Les dones i, sobretot, les joves adopten mesures de prevenció per l'amenaça d'assetjament sexual i violència sexual, afirma l'informe publicat aquest divendres. A l'Agència Europea pels Drets Fonamentals reclamen que la prevenció de l'assetjament posi el focus en els homes.

Després de constar "el rol desproporcionat dels homes" en actes violents, el FRA avisa de "la importància d'una educació que fomenti la igualtat entre dones i homes, uns rols de gènere no estereotipats, el respecte mutu i la relació no violenta dels conflictes interpersonals".

"Cal educar els nens i els joves perquè resolguin els conflictes sense violència ni actituds abusives i amb respecte per les noies i dones", apunten els experts europeus. D'altra banda, també reclamen més mesures per "rehabilitar els homes assetjadors".

Violència contra els menors

Pel que fa a les dades d'Espanya sobre la violència, l'autor de l'informe destaca la poca predisposició dels ciutadans a intervenir quan veuen un pare o una mare pegant al seu fill en públic. Només un 11% dels enquestats a l'Estat diu que estaria disposat a ajudar el nen o nena. De mitjana, a la UE, gairebé un 20% sí que intervindria.

En canvi, Espanya se situa entre els estats de la UE on més persones estarien disposades a actuar si veuen que algú colpeja la seva parella pel carrer, gairebé un 35% dels enquestats.

Gairebé un 20% de les persones LGTBI a la UE asseguren haver patit atacs físics en els últims cinc anys

En aquest informe, el FRA conclou que els joves, el col·lectiu LGTBI, les persones amb discapacitats i les minories ètniques són els més vulnerables a la violència.

Gairebé un 20% de les persones LGTBI a la UE asseguren haver patit atacs físics en els últims cinc anys. També les persones amb discapacitat (17%) i de minories ètniques (22%) diuen ser-ne víctimes.

Tot i constatar que els atacs violents i l'assetjament estan "molt més estesos" del que es pensa, l'enquesta revela que només un 30% de les víctimes denuncia a la policia fets violents i només un 10% els incidents d'assetjament. Per això, el FRA insta els governs a facilitar les vies de denúncia i el suport a les víctimes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Veure Comentaris