El Festival de Blues de Rubí tornarà a omplir de música la ciutat. FOTO: Estela Luengo

SOCIETAT

El Festival de Blues de Rubí tornarà a omplir de música la ciutat

En total, seran cinc concerts a l'amfiteatre del Castell, un en format vermut musical a la Tafanera del Pàmpol, una ballada de blues i sis concerts del festival de música al carrer

Torna el Festival de Blues de Rubí, els dies 13, 14 i 15 de juny, de la mà de la Societat Blues Rubí (SBR), que enguany arriba a la seva 12a edició. El festival, que l'any passat va tenir una assistència d'aproximadament 2.000 persones, omplirà diferents espais de la ciutat de la millor música, tenint com a escenari principal l'amfiteatre del Castell. En total, seran cinc concerts a l'amfiteatre del Castell, un en format vermut musical a la Tafanera del Pàmpol, una ballada de blues i sis concerts del festival de música al carrer. L'entrada serà de 7 euros i s'haurà de comprar directament al Castell abans de començar, inclou una consumició.

El president de la SBR, Carles Pujante, ha destacat l'alta representació femenina del cartell d'enguany, i ha posat en valor la proximitat dels concerts que tindran lloc durant la matinal de blues, donat que molts integrants de les bandes són rubinencs. Aquesta matinal tindrà lloc dissabte 14 de juny de 10 a 13:30h, i les actuacions es podran veure en una ruta que passa pel Cal Gori, l'avinguda Barcelona, la pastisseria Sant Jordi, la plaça Anselm Clavé, la plaça Onze de Setembre, el Mercat, l'Umami i la Tafanera del Pàmpol.

Anna Tutusaus, secretària de la SBR, explica que tota l'organització del festival ja es va treballant des de principis d'any, que la ubicació a l'amfiteatre del Castell és idònia per fer créixer l'esdeveniment i esperen que es mantingui com a definitiva per a properes edicions. Econòmicament, l'entitat se sufraga amb les quotes dels socis, els patrocinis locals, la subvenció de l'Ajuntament i tota la venda d'entrades, beguda, i marxandatge que es fa durant el festival i la resta d'activitat durant l'any. "Som una entitat petita, però agraïm la col·laboració de tothom que fa possible aquest esdeveniment", explica.

Des de l'entitat també han destacat l'esforç que estan fent en la comunicació de l'entitat i en fer difusió de la seva activitat a través de les xarxes socials.

 

12è Festival de Blues. FOTO: Estela Luengo

 

PROGRAMACIÓ

 

DIVENDRES 13 DE JUNY

 

A les 20:30, Greg Izor quartet

Greg Izor, una combinació de gra de Louisiana, soul d’Austin i calor de Chicago, és reconegut com una de les noves veus importants del món del blues i l’harmònica. Amb el llançament de diversos àlbums aclamats i actuacions en directe incendiàries, s’ha consolidat com una força a tenir en compte. La música d’Izor es basa en un so tradicional profundament arrelat i modelada per la influència dels mestres de l’harmònica, així com el blues de Louisiana, el soul soul, el pop del pantà, el jazz primerenc i el R&B. El seu joc està constantment empènyer els límits, mostrant l’evidència dels discos que ha posat a les mans i dels grans amb els quals ha jugat al llarg dels anys. No es pot perdre la composició i la interpretació d’Izor, descrita com “un ampli teló de fons musical que cobreix tot tipus de ritmes d’arrel nord-americans”. Greg Izor estarà a la guitarra i harmònica; Balta Bordoy a la guitarra; Sergi Escriu a la guitarra; i Reginald Vilardell a la bateria.

A les 22:30, Rambalaya

A més de músics conjurats, els membres de Rambalaya són músics consumats. Asos tots ells del seu instrument que s’enorgulleixen de la seva professionalitat. Una mena de Wrecking Crew de la poderosa escena rock and roll i rhythm and blues barcelonina. Anton Jarl és el bateria i, sobretot, l’ideòleg de la criatura: compon la majoria dels números i signa la producció de ‘Rambalaya plays for the brokenhearted’. Amb ell hi ha Matías Míguez (baixista i autor), Héctor Martín (guitarrista i autor), Pol Prats (saxofonista), Álex López (trompetista que substitueix David Pastor), Alberto Burguez (teclista, el recanvi de Gerard Nieto) i… Jonathan Herrero, vocalista portentós que permet que les referides balades creixin i creixin i creixin. És la veu d’Herrero do i tècnica al servei de l’emoció. Quan de trencar el cel i cors es tracta, entren en joc els violins i les violes de Barcelona Rock Strings i les veus de Live Choir Barcelona.

DISSABTE 14 DE JUNY

 

Festival de música al carrer - A partir de les 10h i fins les 13:30h, la SBR celebrarà la festa de la música al carrer amb la seva matinal de blues pel centre de Rubí. Hi haurà diferents bandes de petit format tocant en places i carrers de la ciutat. En concret, actuaran Lluis Souto, Gascón & Martí, Johnny Bigstone, Siberian Blues Bland, Muddy Wine i Magolo Blues. Els organitzadors han confirmat que els espais on estaran repartits serà el bar Cal Gori, avinguda Barcelona, pastisseria Sant Jordi, plaça Anselm Clavé, plaça Onze de Setembre, el Mercat, la Umami i la Tafanera del Pàmpol.

 

A les 13:30h, Chino Swingslide & TotaBlues

Continuant l'aposta de la SBR pels vermuts musicals, aquests dos artistes actuaran a la Tafanera del Pàmpol. Després d’anys d’amistat i col·laboració sobre els escenaris, “Chino Swingslide”, mestre indiscutit de la guitarra slide, i “TotaBlues”, virtuós harmonicista amant del Blues de Chicago, s’uneixen en un projecte que ret homenatge a les arrels i la passió pel Blues més cru.

“Between Heaven and Hell” és molt més que un àlbum: és un viatge emocional que recorre les tensions i els contrastos de la vida, tal com ho van fer els grans de l’estil. irrepetible. Des del primer acord fins a l’últim sospir, aquest àlbum captura la màgia de dos artistes el carisma dels quals a l’escenari és tan gran com el seu amor per la música.

A les 20:30, Sweet Marta & The Blues Shakers

Sweet Marta & The Blues Shakers és una banda molt consolidada a Espanya, amb tres àlbums “Come Love”, “Hoodoo Girl Blues” i “Hard Times” segueix girant per festivals de blues tant a Espanya, França i altres llocs d’Europa i és que Sweet Marta & The Blues Shakers gaudeixen d’un gran domini de llenguatge i arrel a l’hora de transmetre el llenguatge i l’arrel del blues. segueixen vius, interpretant artistes com George Harmonica Smith, Koko Taylor, Sonny Boy Williamson II i Junior Wells entre d’altres, i actualment també afegeixen cançons pròpies al seu repertori. Estaran Sweet Marta a la veu i harmònica; Johny Bigstone a la guitarra; Little Jordi al baix; i Marc Ruiz a la bateria.

 

A les 22:30, Koko-Jean & The tonics

Koko-Jean & The tonics és el projecte liderat per Koko-Jean Davis (ex cantant de The Excitements) en companyia de Dani Baraldés, guitarrista de Los Mambo Jambo, i amb Víctor Puertas, un dels bluesmen i harmonistes més reconeguts de Catalunya, al Hammond.

Després de presentar el seu debut Shaken & Stirred per tot Espanya, França, Itàlia, Portugal i el Marroc, el grup torna amb un segon àlbum, “Love Child”, ple de força i amb molt de rock and roll, soul i rhythm & blues. El segon disc de Koko-Jean & The Tonics modernitza la seva proposta clàssica endinsant-se en el so mes pur del soul i l’ambient social i musical dels 70. Estaran Koko-Jean a la veu; Dani Baraldés a la guitarra; Victor Puertas al hammond; i Marc Benaiges a la bateria.

 

DIUMENGE 15 DE JUNY

A les 12h, Muddy Wine i ballada de swing i blues a la plaça Catalunya

Muddy Wine és una excel.lent banda de blues de Rubí que neix l'any 2014 fundada per Carles Pujante a la guitarra i veu i Anna Tutusaus al contrabaix. Amb la incorporació de Jordi Ampurdanés a la bateria i Giorgio Collo al saxo, la banda queda configurada com a quartet.

Muddy Wine és una banda de Blues que vol fer arribar aquest gènere als petits llocs i locals, per a intentar que la música en viu sigui una realitat quotidiana i especialment que el blues es converteixi en un gènere apte per a tots els públics, fent del blues un gènere assequible, ballable, comprensible i de fàcil digestió tant per a aficionats al mateix com per al públic en general.

A les 20h, Crystal Thomas

Encara que nascuda a Louisiana, Crystal Thomas és sens dubte un dels joves valors més prometedors de l’escena del blues de Texas. Des de molt petita Crystal va estar predestinada per cantar, perquè ja cantava fins i tot abans de començar a parlar i totes les tasques que li encomanaven les feia cantant. Dotada per a la música, va aprendre també a tocar el trombó, un instrument que el seu germà havia portat a casa seva i pel qual ell no demostrava cap interès.

Crystal es va dedicar a aprendre’l i tocar-ho pel seu compte, perquè la seva mare no volia gastar més diners comprant un altre instrument per a ella. Amb una vocació tan pronunciada Crystal Thomas s’ha anat obrint pas entre les joves vocalistes de blues, cridant l’atenció per la seva forma personal de cantar. Ara la companyia discogràfica Dialtone presenta un LP amb deu cançons en què Crystal està a la veu i el trombó al costat d’uns músics de luxe de l’escena local d’Austin com són Johnny Moeller a la guitarra, Chuck Rainey al baix, Jason Moeller a la bateria i la col·laboració, entre d’altres de Lucky Peterson a l’orgue Stoned”. Crystal és una dona que sens dubte ha vingut per quedar-se i amb la màgia de les seves cançons encendreu els esperits més sensibles i ansiosos d’escoltar bons blues.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Veure Comentaris