Onze joves amb discapacitat es formen en hostaleria i turisme amb el projecte Singulars. FOTO: Ajuntament de Rubí

SOCIETAT

Onze joves amb discapacitat es formen en hostaleria i turisme amb el projecte Singulars

La formació, d’un total de 430 hores presencials, s’imparteix a l’edifici Rubí Forma i a les instal·lacions de LaFACT Terrassa

Onze joves amb discapacitat s’estan formant en el sector de l’hostaleria i turisme en el marc del projecte Singulars “Rubí, ara sí: vine i forma't”, que duen a terme l’Ajuntament de Rubí i l’entitat social LaFACT Factoria Social de Terrassa.

Més info: El projecte Singulars formarà joves amb discapacitat en hostaleria i turisme

L’actuació, promoguda i impulsada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), s’adreça específicament a persones d’entre 16 i 29 anys, prioritàriament de la ciutat, que tinguin un grau de discapacitat del 33% o superior derivat d’una discapacitat intel·lectual, trastorn del desenvolupament o de l’espectre autista, i/o malaltia mental.

Aquest dijous, els joves inscrits al projecte han rebut la visita del regidor d’Ocupació i Empresa, Víctor García, a l’edifici Rubí Forma. La formació, d’un total de 430 hores presencials, s’imparteix en aquest equipament municipal i a les instal·lacions de LaFACT Terrassa.

La present edició del projecte Singulars va iniciar-se al febrer i s’allargarà fins al mes de desembre. La iniciativa inclou tutories personalitzades i en grup, aprenentatge a mida, orientació laboral, accés a una borsa de treball i activitats per fomentar la participació activa de les persones inscrites en la vida cívica, social i cultural. També estan previstes pràctiques professionals opcionals en empreses ordinàries del sector, que es faran durant el mes d’octubre.

Durant aquests mesos, a banda d’aprendre cuina i restauració bàsica, cuina sana i elaboració de plats combinats, els joves també adquireixen coneixements bàsics sobre prevenció de riscos laborals, habilitats personals i socials per a l’ocupació, i sensibilització mediambiental i en igualtat de gènere. Com a part de la seva formació, les persones participants també realitzen diverses sortides a l’entorn productiu per conèixer de primera mà diferents espais laborals relacionats amb la cuina i l’alimentació.

Víctor García ha dit que es tracta d'un projecte que enfoca la capacitació laboral des d’una perspectiva àmplia i transversal: “S’ocupa de persones amb una especial dificultat per accedir al món laboral i les dota d’eines per decidir per elles mateixes el seu futur, ja sigui en aquell àmbit professional o a qualsevol altre".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Veure Comentaris