CASTANYADA
Els panellets seran fins a un 5% més cars en la primera Castanyada sense restriccions
Els pastissers confien recuperar els nivells de vendes d'abans de la pandèmia i arribar als 250.000 quilos
Els pastissers catalans encaren amb optimisme la celebració de la Castanyada del 2021 i preveuen recuperar les vendes de panellets artesans d'abans de la pandèmia. La pujada generalitzada de preus, però, també afecta aquest dolç típic de Tots Sants i el Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que els preus seran entre un 3 i un 5% superiors.
Aquesta és la primera celebració sense restriccions, ja que l'any passat encara hi havia limitacions tant de mobilitat com de participants en les trobades que van acabar afectant a les vendes. També hi jugarà a favor que el cap de setmana sigui més llarg, en caure el dia de Tot Sants en dilluns. La previsió és que es venguin uns 250.000 quilos de panellets artesans a tot Catalunya.
El president del Gremi de Pastisseria, Elies Miró, és optimista: "Serà la primera diada sense cap restricció des del Nadal de 2019. Hi ha ganes de trobar-se i de celebrar i el fet que no hi hagi restriccions, ajudarà a celebrar encara més la castanyada". El fet que aquest any Tots Sants caigui en dilluns facilitarà els desplaçaments a segones residències i això, segons el Gremi, beneficiarà les pastisseries de fora de les grans ciutats.
Pel que fa el preu, l'encariment de la llum, la pujada de les matèries primeres i el fet que sigui un producte molt artesanal ha obligat els pastissers a repercutir-ho a les vendes. "Intentarem apujar-ho al mínim perquè arribi a tothom però preveiem un augment d'entre un 3% i un 5%" respecte l'any passat. Segons ha afirmat Miró, aquest any, però, el preu del pinyó ha baixat lleugerament (uns 2 o 3 euros el quilo), mentre que el de l'ametlla ha pujat.
El panellet clàssic de pinyons continua sent el més venut amb diferència (el Gremi calcula que 3 de cada 4 panellets venuts son de pinyons). Altres varietats que també són molt demanades són els d'ametlla, coco, bolet (massapà flamejat), castanya o cafè. Els pastissers, però, també aposten per la innovació i a les botigues s'hi podran trobar panellets coberts de xocolata, amb gust de pera, gerds o cítrics, així com també panellets amb noves formes vinculades a Halloween (carbasses, fantasmes, calaveres, etc.). Una tendència dels últims anys també és reduir la quantitat de sucre per fer-los més lleugers.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.
Veure Comentaris