La cua per aconseguir entrades dels espectacles de Festa Major donava la volta l'edifici. FOTO: Marta Casas

SOCIETAT

El síndic proposa un nou mètode de repartiment d’entrades de la Festa Major

Aquesta proposta està inspirada en el procés d’adjudicació d’habitatges públics

El Síndic de Greuges, Carles Aluju, ha fet arribar a l’equip de govern de l’Ajuntament de Rubí una proposta per establir un nou procediment de repartiment d’entrades de la Festa Major. Aquesta proposta s’inspira en el procés d’adjudicació d’habitatges públics que actualment fan servir la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Rubí.

L’alternativa al sistema actual sorgeix després del malestar de la ciutadania per les llargues cues a l’exterior del teatre municipal La Sala i pel funcionament del web. Com fins ara, el nou sistema només s’utilitzaria per aconseguir les entrades per als espectacles que es fan en els recintes amb aforament limitat.

Més info: Queixes i malestar entre la ciutadania per la reserva d’entrades de la Festa Major

Carles Aluju explica que “la proposta que fa la Sindicatura vol ser una més de les que es puguin fer a partir d’ara per millorar un sistema que actualment està provocant malestar entre la ciutadania”. I afegeix que el document “també vol dignificar les condicions d’accés a la cultura de les persones amb diversitat funcional, no només assegurant unes localitats en cada espectacle, sinó que puguin estar acompanyades per familiars, amistats o monitors”

Com és aquesta proposta de nou procediment?

l’endemà que l’Ajuntament doni a conèixer els artistes que vindran a la Festa Major, el procés s’iniciaria amb un únic procediment de registre per a totes les sol·licituds, també les de les persones amb diversitat funcional. Després d’introduir les dades personals, cada persona podrà seleccionar de cadascun dels espectacles quantes entrades vol, fins a un màxim de 4. Aquest registre es podria fer via web o presencialment durant una setmana.

Es proposa assignar a cada entrada un preu simbòlic, que només s’hauria d’abonar en el cas d’aconseguir entrades. L’objectiu de fixar un preu simbòlic és assegurar la màxima assistència als espectacles. La proposta de la Sindicatura planteja que les entrades del cap de cartell de la Festa Major costin 10€, i la resta de concerts 5€. El document de la Sindicatura proposa fins a tres alternatives per decidir el destí final del preu de les entrades.

Esgotat el termini per fer el registre, l’Ajuntament disposaria de 2 dies per preparar les sol·licituds o resoldre incidències. A continuació es fixaria un dia per al sorteig de les entrades en un acte públic. El sorteig només es faria per als espectacles que tinguin una demanda superior a l’aforament. En la resta d’espectacles, s’assignarien directament les entrades demanades. El sistema informàtic assignaria les entrades de manera aleatòria fins a exhaurir-les. L’endemà del sorteig, i durant els següents 5 dies, les persones escollides rebrien les entrades. Les persones que hagin escollit l’entrega per correu electrònic les rebrien per aquest mètode, i les persones que hagin optat per recollir-les presencialment hauran d’anar al punt de recollida que indiqui l’Ajuntament.

Si després dels dies de recollida hi ha entrades sense pagar ni recollir, des de la Sindicatura es proposa fer un sorteig de repesca per assignar entrades a partir de la primera sol·licitud que no va obtenir entrades en el primer sorteig.

Les persones que obtinguin entrades en aquest segon sorteig, disposarien de dos dies per recollir i pagar les entrades assignades. Si al final d’aquests dos dies encara hi ha entrades disponibles, la Sindicatura proposa deixar-les a la taquilla de cada espectacle. Així, coincidint amb l’inici dels espectacles a La Sala i al Castell, es planteja fer una cua per obtenir les entrades no recollides. I un cop esgotades les entrades, que la mateixa cua serveixi per entrar al recinte en el cas que quedi aforament disponible.

Requisits per optar a les entrades

Les condicions que proposa el Síndic per optar a les entrades l'any que ve serien: Constar al padró de Rubí; límit de 4 entrades per sol·licitud; triar el mètode de recollida d’entrada: presencial o correu electrònic; facilitar un telèfon de contacte per avisar per la recollida presencial; fer un procés diferenciat per a les persones amb mobilitat reduïda; i tenir o fer 16 anys durant el 2026.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Veure Comentaris