La pacificació de l'avinguda de l'Estatut és un dels projectes de ciutat per als pròxims anys

INVERSIONS

Quins són els projectes de ciutat per als pròxims anys?

Rubí invertirà 18 milions d’euros en diverses actuacions i demandes històriques

L’equip de govern de Rubí, format pel Partit Socialista de Catalunya i En Comú Podem, ha presentat aquest dimarts el primer paquet d’inversions per a projectes de ciutat que està previst que s’iniciïn els pròxims anys, amb un pressupost total de 18,4 milions d’euros.

D’aquests, més de 12 milions són un préstec concedit per la Diputació de Barcelona, que s’ha aprovat en el ple del mes de d’abril amb l’abstenció de la resta de grups municipals.

Més info: El ple aprova un préstec de 12 milions d’euros per a diferents projectes de ciutat

Segons ha explicat en roda de premsa l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, el crèdit de la Diputació s’ha aconseguit per l’estat de sanejament de les arques municipals i, tot i que s’ha de retornar, una part dels interessos estan subvencionats, amb la qual cosa el consistori aconseguirà estalviar de 333.000 euros.

Martínez ha recordat que la majoria de projectes inclosos en aquesta partida econòmica són de gran envergadura i malgrat que es posin en marxa pròximament, molts d’ells no es podran acabar durant aquest mandat, que es troba en el seu equador, per qüestió de calendari.

4 milions d’euros destinats a habitatge

Tanmateix, la primera edil ha volgut destacar que una tercera part del préstec està destinat a habitatge públic. En aquest sentit, Ànnia García, regidora d’Habitatge, també ha fet èmfasi en els 4,1 milions d’euros que es destinaran a aquest àmbit. Concretament, hi ha un projecte que preveu la construcció d’entre 20 i 24 pisos en una parcel·la de 2.000 metres quadrats, situada a l’avinguda de Castellbisbal amb el carrer Francesc Rovira i Riba.   

En matèria d’habitatge, també s’espera construir 6 habitatges de lloguer jove al carrer Maria Aurèlia Capmany, un allotjament temporal d’emergència als baixos del carrer Belchite i adquirir habitatges per tanteig i retracte per posar-los a la borsa d’habitatge.

Demandes històriques 

Aquesta partida econòmica de 18 milions també inclou 3,2 milions d’euros per a una demanda històrica de la ciutat, que és la primera fase del desplaçament de les línies d'alta tensió de Can Fatjó.

En paraules de l’alcaldessa, es tracta d’un altre projecte important “iniciat fa uns anys que, per incompliments de la Generalitat s’assumirà com a ciutat”, tot i que després probablement es reclamarà per via judicial que el Govern català sufragui part del seu cost.

El parc de Ca n’Oriol també rebrà un inversió d’un milió i mig d’euros per al seu manteniment i conservació del parc agrari. Tant l’alcaldessa com la regidora han volgut deixar clar que no és tracta d’un nou pla de disseny del parc, sinó actuacions de millora puntuals, com la restauració de l’espai que albergava la petanca, o les tres vies asfaltades, conegudes popularment com “la bombonera”, que s’integraran de nou en el parc, un cop descartada la seva urbanització.

Una de les altres actuacions previstes, i relacionades amb el parc de Ca n’Oriol, és la pacificació i millora urbanística de l’avinguda de l’Estatut i la seva connexió amb la façana del parc. “Ha de ser un carrer de la ciutat”, ha insistit l’alcaldessa “i no una alternativa de pas quan s'hagi d'agafar el vehicle privat”, que hauria de fer servir preferentment la carretera comarcal 1413.

3 milions d’euros per a l’estadi de futbol del 25 de Setembre

Una altra de les inversions més importants, de 3 milions d’euros, anirà destinada a la creació d’un estadi de futbol i centre cívic per al club esportiu 25 de Setembre. Segons l’alcaldessa, aquest projecte també respon a “una necessitat històrica d’un barri i d’un club de futbol”, i ha assegurat que el projecte va més enllà d’unes instal·lacions esportives.

L’escola de futbol inclusiu de Can Mir també rebrà 400.000 euros per a millorar les seves instal·lacions, i també contempla una Oficina d’Atenció al Ciutadà i un centre cívic per donar servei a les urbanitzacions del voltant.

Altres inversions, com un milió d'euros per a la millora de la plaça Pearson, 200.000 euros per a l'adequació de l'avinguda de les Flors, 200.000 euros per a la construcció de l'Escola del Bosc o 250.000 euros per a la segona fase del pla d'arbrat, conformen la resta d'inversions. 

Segons la regidora dels comuns, Ànnia García, és “imminent” que puguin començar-se a executar aquest primer paquet d’actuacions. “No són totes les que voldríem però són estratègiques i possibilitats de futur per aquesta ciutat”.

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Veure Comentaris