El Codi s'ha aprovat en ple municipal del passat mes d'octubre.

PLE MUNICIPAL

El ple municipal demana a l'Incasòl que cedeixi el camp de golf a la ciutadania

El Ple també reclama ajudes a la Generalitat per als restauradors i comerciants afectats per les últimes restriccions

Aquest dimecres, el TOT Rubí donava a conèixer les intencions de la Generalitat per reobrir el camp de golf de Can Sant Joan, abandonat des de fa dos anys, però no pas com a gran parc per a la ciutadania sinó per a la pràctica d’aquest esport.

De fet, Albert Civit, director de l’Incasòl, avançava que treballaven per reobrir el camp de golf amb un format més petit que l’actual i enfocat a l’esport base. En aquest sentit, la Generalitat pretén que el concurs públic per escollir l’empresa que exploti les instal·lacions s’obri a finals d’any o principis del 2021.

Aquest dijous, la Junta de Portaveus ha aprovat una moció que insta l’Incasòl a reconsiderar la seva decisió i cedir aquest espai per a la creació d'un parc interurbà per al gaudi col·lectiu. Ho han fet per la via d’urgència després d'haver aprovat ja una moció en aquest mateix sentit l'any passat, presentada per l’Alternativa d’Unitat Popular. 

Moció per a un nou hospital de referència

Una de les mocions que més debat ha generat ha estat la presentada per Veïns per Rubí, partit encapçalat per Toni García, per reclamar nou un hospital de referència que doni servei als municipis de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, i ha posat sobre la taula l’opció d’adquirir l’Hospital General de Catalunya, situat Sant Cugat i de titularitat privada, una proposta que ja es va plantejar en el 2016.

Betlem Cañizar, portaveu de l’Alternativa d’Unitat Popular, ha avançat l’abstenció del seu grup municipal perquè “necessitem que hospitals com el General de Catalunya siguin públics al cent per cent, perquè s’ha rescatat tres vegades amb diners públics (...) i s’està sostenint gràcies a les derivacions de pacients d’altres hospitals públics com el Parc Taulí” i ha assegurat que el grup Quirónsalud no el vol vendre. “Ja l’hem pagat diverses vegades, i el que hem de fer és deixar-lo de sostenir”.

Marta Oliva, regidora de Salut Pública, ha manifestat que “ens sorprenen mocions com aquestes i que considerem que són oportunistes en plena pandèmia (...) el partit dels socialistes reivindiquem un hospital de referència des del 2001”. Segons la regidora, el nou hospital de Rubí hauria d’estar a la ciutat i no en altres municipis i ha explicat el vot en contra del PSC perquè és una moció oportunista i ha recordat que Rubí és l’única ciutat de prop de 80.000 habitants sense un hospital.

Com a rèplica, des de Ciutadans, Roberto Martín ha manifestat que “quan una moció no la presenta un mateix grup ja es pensa que és oportunista. No ens cansarem de votar a favor de mocions como aquesta, las presenti qui les presenti, i mai està de més  donar el suport de la institució per reclamar a la Generalitat un nou hospital”.

Xavier Corbera, portaveu d’ERC Rubí, ha proposat en la seva segona intervenció que els municipis de Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat creïn un consorci sanitari amb un actiu per gestionar un hospital de referència.

Andrés Medrano, d’En Comú Podem, s’ha sorprès per la proposta del republicà de “cobrir amb fons municipals un servei que és de la Generalitat”, i ho assimilat a la futura construcció de l’Escola del Bosc, per a la qual el consistori aportarà el 10% del total de l'obra.

En aquest mateix sentit, Ana María Martínez, primera edil, ha recordat que la competència per a la creació d’un hospital no és municipal i ha assegurat que encara a hores d’ara no s’ha pogut reunir amb la consellera de Salut. “Ens tornen a demanar el que és competència de la Generalitat. Un consorci per cobrir les competències de qui ens està donant les esquenes des de fa molt de temps?” ha qüestionat l’alcaldessa.

La moció ha estat aprovada finalment amb els vots a favor de Veïns per Rubí, Ciutadans, Esquerra Rubí i En Comú Podem. L'AUP s'ha abstingut i el PSC ha votat en contra.

Altres mocions que no han tirat endavant han estat la presentada per l’AUP, per a la millora la fiscalització de les despeses dels viatges institucionals. Tot i que els grups a l’oposició hi han votat a favor, l’equip de govern s’hi ha oposat (PSC i ECP), ja que considera que totes les despeses corresponents a viatges institucionals estan correctament comptabilitzades. Tampoc ha prosperat la moció de Ciutadans, a favor de la jornada contínua a les escoles, amb els vots contraris de l’equip de govern, ERC i l’AUP, l’abstenció de VR i el vot favorable de Cs.

Per últim, la moció conjunta d’ERC i l’AUP de rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya tampoc ha tirat endavant després que el PSC i Cs hi hagin votat en contra. El text només ha obtingut el suport de les dues formacions presentants, mentre que ECP i VR s’han abstingut.

El Ple reclama ajudes a la Generalitat per als restauradors i comerciants afectats per les últimes restriccions

D'altra banda, el ple ha acordat per unanimitat reclamar ajudes a la Generalitat a fons perdut pels sectors de la restauració i del comerç de la ciutat, afectats pel tancament decretat a mitjans d’octubre per frenar l’expansió de la Covid-19. Totes els grups municipals han donat suport a les persones titulars de negocis de restauració, bars, restaurants i centres d'estètica davant les mesures restrictives que impedeixen total o parcialment la seva activitat econòmica.

Així, s’ha acordat instar el Govern de la Generalitat de Catalunya a adoptar mesures compensatòries per neutralitzar les restrictives i que, en el marc del Pla de xoc municipal, s’estudiï l’ampliació d’ajuts econòmics directes als establiments afectats que permetin pal·liar la manca d’ingressos reals per fer front als pagaments més immediats.

Moció per la sanitat pública

La Junta de Portaveus també ha donat llum verda a la moció en defensa del sistema públic de salut i de rebuig a la privatització i retallades de serveis, a instància de Rubí per la Sanitat i el Moviment per unes Pensions Publiques Dignes Rubí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Veure Comentaris