Concentració de rebuig a Rubí per l'assassinat de la periodista palestina Shireen Abu Akleh

La reportera de la cadena de notícies d'Al-Jazeera va rebre un tret al cap en una actuació de l'exèrcit israelià

Una vintena de persones, convocades per Rubí Solidari, s'han concentrat a la plaça Pere Aguilera aquest dijous a la tarda, per mostrar el seu rebuig a l'assassinat de la periodista de 51 anys, Shireen Abu Akleh, que va rebre un tret al cap durant una operació de l'exèrcit israelià a Cisjordània. 

La periodista, morta aquest dimecres, era una reportera molt coneguda de la cadena Al-Jazeera i quan va rebre el tret durant una actuació militar al campament de Jenin, anava identificada com a periodista, portava armilla antibales i casc, amb la paraula "premsa" escrita. 

Parlament durant la concentració FOTO: NHS

Josep Maria Pijoan i Mohamed Said El Jaoujat durant el seu parlament a la concentració.  FOTO: NHS

 

Mohamed Said El Jaoujat, activista antiracista decolonial, ha titllat de "crim" la mort de la periodista i ha recordat que era molt famosa també fora del món àrab i feia més de 20 anys treballant en la cobertura de "les injustícies al territori palestí". 

El Jaoujat ha denunciat la mort de la reportera palestina, que ha rebut la condemna de diversos organismes i organitzacions internacionals, i ha dit que espera que la seva mort no quedi impune. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.