El concurs de màscares de l’escola de disseny edRa dóna el tret de sortida al Carnestoltes

Més de 150 persones participen en la 33a edició del concurs de màscares de l'edRa

Aquest dijous al vespre s’han donat a conèixer els guanyadors de la 33a edició del concurs de màscares de carnestoltes de l’escola d’art i disseny edRa de Rubí. La temàtica era lliure i el jurat ha valorat la creativitat i la qualitat tècnica de les obres. Una de les novetats d’enguany és que també han participat alumnes de l’Institut Duc de Montblanc i del centre especial de la Font del Ferro.

Martí Roca participava per primer cop en el concurs i ha estat el guanyador de la categoria de 16 anys en endavant. El jove de 17 anys ha explicat que cursa serigrafia artística a l’edRa i la seva obra és una màscara que representa una crítica al capitalisme i “a marques com Nike o Adidas”. A Martí li correspon un premi de 100 euros en material artístic i un taller a escollir durant un trimestre.

L’accèssit dels adults ha estat per l’Esteban, alumne del centre especial de la Font del Ferro, qui rebrà 75 euros pel mateix concepte.

Alexia Sánchez s’ha endut el primer premi en la categoria de 10 a 15 anys, i material artístic per valor de 70 euros. L’Uriel Queralt ha estat reconegut amb l’accèssit i material per valor de 30 euros.

Tots els guanyadors amb els representants institucionals. FOTO: Redacció

   

Els participants més petits, de 4 a 9 anys, han estat considerats tots guanyadors i rebran un regal sorpresa, que no sigui el mateix que l’any passat en el cas d’aquells que han tornat a repetir participació.

 

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha valorat positivament la gran afluència de públic al complex cultural de l’Escardívol amb motiu del lliurament dels guardons. “La participació d’enguany ha estat de 150 persones, alguns alumnes de l’escola i altres rubinencs que han volgut participar en un concurs que dóna inici a la programació d’activitats de Carnaval”.

Pep Borràs, professor de l’escola d’art i disseny de Rubí, ha explicat que probablement aquest sigui “l’únic concurs de màscares que es fa a l’Estat espanyol” i ha destacat la qualitat de les obres de tots els participants, que han arribat a superar les 150 persones. 

Ariadna Benavides ha explicat que el jurat del concurs ha estat format per artistes locals i personatges relacionats amb el món de la cultura i “va costar decidir-se”.

Totes les màscares seran exposades del 20 de febrer al 12 de març a la sala d’exposicions de l’escola edRa, al complex cultural de l’Escardívol.