Descobreix els museus de Rubí

La ciutat compta amb una oferta cultural àmplia i per a tots els públics

Rubí és una ciutat rica en cultura i en espais culturals. Per aquest motiu us portem una llista de museus i espais expositiu per poder gaudir d ela cultura dintre de la ciutat.

Museu Municipal Castell

El Museu Municipal Castell té per objecte exposar i difondre la història de la ciutat com a patrimoni col·lectiu, conservar i difondre els objectes que s’hi exposen i, per últim, refermar la identificació de la ciutadania amb seva la història local. L'horari és:

 • Dijous, divendres i dissabtes d'11 a 14 h
 • De dimecres a dissabtes de 16 a 20 h
 • Diumenges i festius, d'11 a 14 h
 • Dilluns i dimarts tancat   

 

Espai Expositiu Antiga Estació

L’any 1993 es va inaugurar la nova estació dels FGC de Rubí, coincidint amb el 75è aniversari de l’arribada del tren a la ciutat.

Un dels actes commemoratius va consistir en la realització d’una exposició d’art a l’edifici de l’antiga estació de trens, concretament al vestíbul i les sales de despatx de bitllets. L’any 1995 l’edifici es va adequar com a sala d’exposicions i, des d’aquell moment, hi va haver una programació continuada.

Actualment aquesta sala acull mostres d’entitats i artistes locals que volen mostrar les activitats que realitzen. La seva finalitat bàsica és la promoció, el suport i la divulgació de manifestacions artístiques locals. L'horari és:

 • Dimecres,dijous i divendres de 17 a 20 h
 • Dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h
 • Diumenges i festius, tancat

 

Espai Expositiu Aula Cultural

El 2012 es va inaugurar l'Espai Expositiu Aula Cultural, fruit de la cessió de l’equipament per part de l’entitat bancària Unnim a l’Ajuntament de Rubí. Aquest nou equipament de gestió municipal acull la programació d’exposicions d’arts visuals. 

Actualment, la sala centra la seva activitat exclusivament en l’art contemporani. Aquest fet permet portar a Rubí propostes artístiques contemporànies arriscades i experimentals d’arreu del territori, i es reserva una exposició per temporada als artistes locals de més projecció.

La programació municipal entorn de les arts visuals pretén, com a objectiu últim, acostar el coneixement de l'art contemporani al públic en general. L'horari és:

 • Dimecres, dijous i divendres, de 17 a 20 h
 • Dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h
 • Diumenges i festius tancat

 

El Celler

El Celler de Rubí, un antic celler cooperatiu modernista obra de Cèsar Martinell, és un d’aquells edificis coneguts com a catedrals del vi per la magnificència de la seva construcció.

Recentment rehabilitat, el projecte d'El Celler s’emmarca en la recuperació d’antics espais fabrils per abocar-hi propostes de creació i difusió contemporànies, abastant des d’escultura, fotografia o grafits. La intenció és que El Celler esdevingui un pol d’atracció del món cultural de la ciutat sense obviar, però, el seu marc i el seu passat vinícola. L'horari és:

 • Dijous, divendres i dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h
 • Diumenges i festius, d'11 a 14 h
 • EL CELLER ROMANDRÀ TANCAT DES DEL DIJOUS 21 DE SETEMBRE FINS A NOU AVÍS

 

Ateneu Municipal de Rubí

L'Ateneu també és conegut amb el nom de Torre Riba o Torre Ezpeleta. Fou construït l'any 1912 i es tracta d'un dels edificis més representatiu del modernime rubinenc; és un emblema del patrimoni arquitectònic de la ciutat, i va ser adquirit l'any 1983 per l'Ajuntament de Rubí amb el compromís que es conservés com a espai cultural. L'Ateneu acull i col·labora amb diverses iniciatives i projectes de caire social i cultural impulsades per diversos col·lectius, entitats i serveis municipals on pots participar. L'horari és:

Matins: de dilluns a dijous de 10 a 14 h i dissabtes de 10 a 13.30 h
Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 21 h

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.