El Café Berlín, l'Antic Hostal del Gall i la Cañita, guanyadors de les 'Tapes per la Fira'

Enguany han participat en la iniciativa un 20% més de restauradors que en l'edició anterior

 

 

L'última edició de les 'Tapes per la Fira' que es va realitzar amb motiu de la Festa de Sant Galderic va assolir un nou èxit de participació, superant anys anteriors. Enguany, 34 establiments oferien una tapa i una beguda a 2,50 €, el que suposa un 20% més que l'edició anterior. De fet, d'11 al 20 d'octubre, es van servir 21.157 tapes entre els establiments participants. Tots ells asseguren haver atès clients nous i més del 96% afirmen que repetiran l'experiència l'any vinent. 

 

D'entre tota aquesta oferta gastronòmica, els clients havien de votar quina era la tapa que més els agradava mitjançant l'app de Rubí Ciutat, des d'on també en podien consultar els horaris i les ubicacions dels bars i restaurants participants.

 

El primer premi del concurs de 'Tapes per la Fira' se l'ha endut la 'Coca de pollastre marinat amb porro, cheddar i cogombre' del Café Berlín; el segon ha estat per l'hamburguesa feta a casa amb ceba confitada i allioli suau en pa de patata' de La Cañita; en tercera posició, la 'Mini burguer de Rubia Galega', de l'Antic Hostal del Gall.

 

Un dels propietaris del Café Berlín, Marcos Guil, ha assegurat que estan molt satisfets pel reconeixement obtingut pels rubinencs i rubinenques. En altres edicions de les Tapes per la Fira ja havien estat guardonats però aquesta és la primera vegada que obtenen la primera posició. Calculen que van servir unes 1.900 tapes, fet que consideren un èxit i que els ajuda que el nom de l'establiment es conegui més a Rubí.

 

A més, entre els participants a la ruta de tapes també se sortejaven vals de 30 € per gastar entre els restauradors participants. Les guanyadores han estat Elisabet Fabra, María del Mar Sánchez i Ariadna Esteve. 

 

Des de l'organització consideren la iniciativa d'enguany com una Fira ja consolidada a la ciutat i com un èxit tant pels rubinencs i rubinenques que hi han participat com pels restauradors. Tot i això, consideren que hi ha aspectes a millorar com el mètode de votació o els horaris de les tapes, fet que consultaran amb els hostalers implicats de cara a la preparació de l'edició de l'any vinent. Una edició, però, que serà especial, ja que arriba a les 25!