L'Esbart Dansaire homenatja Eduard Ventura

L'entitat, que ha reprès les classes, recorda el seu antic director artístic amb aquest espectacle

El teatre municipal La Sala ha acollit aquest dissabte l’espectacle d’homenatge al coreògraf rubinenc Eduard Ventura, després que l’actuació s’hagués de suspendre dues vegades a causa de la pandèmia. El muntatge de l'Esbart Dansaire Recordar Eduard Ventura, ho ha fet amb pràcticament totes les entrades esgotades. 

esbart2

Un altre moment de l'espectacle Recordar Eduard Ventura. FOTO: Daniel Escudé  

L’exdirector artístic de l’Esbart Dansaire durant 15 anys, i coreògraf de prestigi a Catalunya, fa deu anys que va morir de forma sobtada. Amb aquest espectacle, l’entitat amb la qual va estrenar força coreografies, li ha donat merescut record presentant de nou algunes de les seves més emblemàtiques creacions, sota la direcció de Jordi Rubio

esbart3

L'espectacle de l'Esbart Dansaire s'ha realitzat al teatre municipal La Sala. FOTO: Daniel Escudé  

L'Esbart Dansaire comença nou curs

Tanmateix, l'Esbart Dansaire de Rubí ha reprès les classes i, actualment, fins a sis grups assagen entre una hora i una hora i mitja setmanal les tardes de dimarts i dimecres a l'Espona.
A través de la dansa i amb assajos adaptats a cada grup d'edat, l'equip de mestres de l'escola de l'Esbart treballa amb els infants i adolescents la consciència del mateix cos, l'expressió, el ritme i la música, la cultura i les tradicions catalanes i rubinenques, així com la coneixença i la cohesió de grup.

Durant aquest curs, l'Escola proposa diferents activitats, més enllà dels assajos setmanals, com ara actuacions a Rubí i a altres llocs del país, assajos oberts a diferents places de la ciutat, un cap de setmana de colònies, una mostra de final de curs a La Sala i la participació de tot l'alumnat a la Festa dels Xatos i a les Gitanes al carrer de la Festa Major de Rubí.

Escola de l'Esbart

L'Esbart ofereix als infants i adolescents l'aprenentatge de la dansa popular i tradicional i els costums que l'envolten, amb especial cura a les manifestacions populars de la ciutat com la tradicional "Festa dels Xatos" o la ballada de "Gitanes al Carrer".

 Les classes s'organitzen en grups d'edat, des del 3 anys fins als 17 anys i les persones que estiguin interessades en apuntar els fills o per a més informació, poden contactar amb [email protected] o al telèfon 647 522 914.

Esbart de Rubí

L'Esbart Dansaire de Rubí és una entitat cultural fundada l'any 1923. El seu objectiu fundacional és el treball en els diferents àmbits de la dansa catalana a través de l'ensenyament, amb l'escola de dansa, la producció i presentació d'espectacles, amb el cos de ball, o la conservació i difusió de les tradicions catalanes, especialment les locals.

És prou conegut el treball de l'Esbart en la recerca de nous camins per a la presentació de les danses tradicionals de les terres de parla catalana. Sempre amb el major respecte pels documents, però aportant a les seves interpretacions tota la riquesa i la qualitat tècnica habituals de la dansa escènica. Convertint, d'aquesta manera, els materials populars en un autèntic espectacle de dansa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.