Els Gegants de Rubí, al Tibidabo

La colla gegantera de Rubí participa en el centenari de la Talaia, l'atracció del parc del Tibidabo

Durant l'any 1921 s'obria, dins del parc d'atraccions del Tibidabo, la Talaia o Gran Palanca, una imponent construcció metàl·lica de 50 m d'altitud que pujava els visitants fins a situar-los a una altitud de 551 metres sobre el nivell del mar.

L'èxit va ser rotund, fins al punt que el públic li va atribuir propietats curatives: es creia que si els infants amb tos ferina s'estaven uns minuts en aquelles altures, els feia bé. Avui dia és una atracció única al món que no ha perdut la capacitat d'oferir-nos sensacions difícils d'oblidar.

Durant aquest 2021, l'atracció ha celebrat el seu centenari de vida, i dissabte es va fer la festa de celebració dins del parc. La festa va consistir en una Plantada de Colles Geganteres a la plaça del Tibidabo (als peus de l'Església del Tibidabo) amb la participació de les colles de Puigcerdà, Rubí, Terrassa-Gegantons Modernistes, Lloret de Mar, Mataró-la Llàntia, Barcelona-Sarrià, l'Espluga de Francolí i el gegant Normag de Barcelona (representatiu de les persones amb diversitat funcional).

Durant la plantada gegantera, tothom qui visitava el parc podien veure les figures gegants. A més, es va fer entrega dels premis "El Fet Geganter", de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, per distingir les millors fotos sobre el món geganter. També va haver-hi la visita de personatges de l'època del naixemanet de la Talaia per recordar l'esdeveniment de la creació de la nova atracció. A continuació, cada colla va fer un ball a plaça, acabant ballant totes les figures geganteres a la vegada al so de "Gener-Febrer" i "Passiu bé", per finalitzar l'activitat de celebració del Centanari de la Talaia.

L'Home dels Nassos, passejant pels afores del Mercat Municipal. FOTO: NH

L'Home dels Nassos, passejant pels afores del Mercat Municipal. FOTO: NHL'Home dels Nassos estarà al Mercat de Rubí el 31 de desembre 

Tanmateix, la Colla de Geganters de Rubí recorda que el divendres dia 31 de desembre arribarà a Rubí, per fer la seva tradicional visita, l'Home dels Nassos, aquell personatge que té tants nassos com dies té l'any (o dies li queden a l'any). 

Tothom que el vulgui veure, l'haurà de buscar a partir de les 11h pels voltants del Mercat municipal

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.