Isaak Aguilà músic rubinenc: "L'objectiu d'estudiar no ha de ser guanyar diners sinó ser feliç"

La Sala acollirà la presentació del seu primer disc en un concert íntim el 26 d'octubre a les 21 h

 

L'Isaak Aguilà, músic rubinenc, ha viscut tota la seva vida vinculat a aquest art. La música, de fet, no només ocupa el seu temps de lleure, sinó que també és la seva professió. Aquesta llarga relació l'ha portat ara a treure el seu primer disc en solitari. Per fi, totes aquelles melodies creades i guardades en un calaix veuen la llum. Es tracta de 'Després'.

 

Com neix el projecte del teu primer disc?

Tenia una banda que es deia 'Nord' i vam fer un disc també però just en editar-se ens vam barallar i ens vam separar. En aquell moment jo era el guitarrista d'aquella banda i feia les cançons. Llavors vaig decidir fer alguna cosa jo sol i així comença el projecte, cap al 2012 o 2013.

 

Tens alguna cançó preferida del disc?

La veritat és que, si et sóc franc, ara el tornaré a gravar sencer però si n'haig de triar una, m'agrada molt 'Manual de l'ésser humà' perquè és molt directe, molt curta i va al gra i m'agrada molt. Però és com els fills, és difícil triar-ne només una perquè totes tenen el seu encant.

 

Has compost lletra i música d'aquest disc?

 

I en què t'inspires?

És el més difícil perquè tinc certa facilitat per buscar melodies i ritmes, no m'és complicat. En canvi buscar alguna cosa de la qual parlar, sí em costa més. Busco en el dia a dia per crear les cançons. Per exemple, l'altre dia estava parlant amb una amiga i no sé com va sortir el tema de la pel·lícula 'La princesa prometida' i a partir d'aquí em va sortir una lletra. O bé algú t'explica alguna cosa o veus les notícies.

 

El teu productor ha estat el Jordi Culell que, a més, és família teva, com ha estat treballar amb el cunyat?

Molt fàcil perquè a més li vaig deixar completa llibertat creativa, dins d'uns paràmetres. Jo a l'estudi anava per enregistrar les veus, algun dia per supervisar però molt bé.

 

La seva experiència amb cantants com Antonio Orozco o Antonio José també és un punt a favor, no?

Sí, i tant. És molt fàcil treballar amb ell i, a més, en sap molt, tot i ser molt jove. També vam treballar als estudis Monkey Sounds d'aquí de Rubí i ens trobàvem com a casa.

 

Primer disc però no primer contacte amb la música, com comences a interessar-te per aquest món?

Jo no recordo quan vaig aprendre a tocar el piano. Jo recordo un a casa i tocar però no recordo exactament el moment en què començo a tocar. No et diré que sempre l'he tocat, perquè no és així, però sé que era molt petit. He fet classes de música aquí a Rubí, com a professor amb la Núria Garriga, professora de guitarra i com a alumne d'ella, del Conservatori de Rubí, sempre he estat vinculat.

 

També ets professor de música ara, es podria dir que la música és la teva vida?

Sí, clar. Jo em dedico a professor, aquest any m'han donat moltes hores de música, que altres anys com que sóc llicenciat en dret tenia altres coses però aquest any faig música, la majoria d'hores, de les 30, 19 són de música.

 

Què diries a alguns pares o mares que considerin que la música és una assignatura secundària?

Que té aquest desconeixement o simplement gent que és molt pragmàtica que consideren que estudiar econòmiques o estudiar dret tindrà més sortides i, potser tenen raó però penso que estudiar i aprendre coses l'objectiu no ha de ser guanyar diners en un futur sinó ser feliç. Els grecs em penso que tenien moltes hores a la setmana de música i nosaltres en tenim una. Realment l'educació està molt malament, quant a la música es refereix.

 

Què faràs a la presentació del disc a La Sala?

Farem un concert especial, molt íntim. No vull banda, vull ser jo amb un piano i una guitarra, si la cosa anés bé potser ens plantejaríem portar una banda, però en principi no.

 

És més fàcil o més difícil tocar a la teva ciutat?

Em fa cert respecte però més que res perquè no hi ha res pitjor que tocar davant de músics. La família, els amics no em fan por, ara, a la que veig algun músic a la sala ja és diferent. Els músics som molt d'aquí ha desafinat, aquí no ha arribat... per això em fa molt més respecte.

 

Com et veus d'aquí a 10 anys?

No ho sé. La idea és fer més discos. Cançons en tinc més de 90 escrites, per tant en tinc com per 8 discos més. El tema és que vagi bé i que el Jordi pugui produir-me'ls perquè m'agradaria molt que ell continués. Ja tinc al cap el segon treball en solitari.