L'artista local Sandra Bea forma 'petits artistes' al seu taller

Dibuix, pintura, escultura i, sobretot, molta creativitat

 

 

 

A dos quarts de sis l'artista local Sandra Bea comença les seves classes d'art al carrer Xercavins. Els alumnes, però, els dimarts i els dimecres, no són adults. Aquests dos dies de la setmana, les seves classes són especials i estan dirigides a nens i nenes a partir de 3 anys. Uns 'petits artistes', molts dels quals encara no són conscients d'aquell talent que duen dins i que només cal potenciar. Ara mateix, només saben que els agrada dibuixar, que al taller de la Sandra s'ho passen molt bé i tenen a mà tota mena de materials amb els quals experimentar. Activitats que ni a casa ni a l'escola poden fer amb tanta creativitat. 

 

 

La Sandra Bea fa més de 20 anys que es dedica a realitzar tallers artístics amb nens i nenes i això es nota. Per aquest motiu, amb molta paciència explica l'activitat d'aquesta setmana: hauran de triar un personatge i dibuixar-lo tal com el recorden, sense tornar-lo a mirar. "El que vull és que facin aquest treball de memòria, que se n'adonin que tenen un arxiu al cap amb el qual poden fer un dibuix", explica Bea. Un cop han realitzat el primer dibuix, observen l'original i comproven en què s'hi assembla i en què es diferencia del que ells tenien al cap. Llavors, el tornen a reproduir a una làmina, en aquesta ocasió mirant l'original. "L'acabat també el deixo a les seves mans, si el volen pintar amb colors, amb retoladors, si només el volen resseguir i deixar-lo en blanc i negre, com vulguin. És la seva obra."

 

 

Els tallers parteixen sempre d'una consigna, una idea, que dóna la professora. A partir d'aquí ells creen amb la tècnica que vulguin. "De vegades els proposo el tema i d'altres partim del material amb què treballarem. Quan fem escultura, per exemple, jo els poso al mig de la taula un model i tot de material perquè decideixin com fer-lo a la seva manera", explica la professora. En aquests tallers, fins i tot, s'han atrevit amb el 'microteatre', ja que van elaborar uns titelles de dit sobre els quals entre tots es van inventar uns personatges i una representació. 

 

 
L'artista local Sandra Bea durant la classe
L'artista local Sandra Bea durant la classe | N.E.

 

 

 

A banda de potenciar la seva faceta d'artistes, la Sandra Bea procura oferir recursos a casa perquè els nens i nenes també puguin continuar creant fóra del taller. Els ensenya com, a partir de material reciclat, poden fer autèntiques creacions artístiques, o bé amb ingredients de la cuina de casa com la farina. "Aquí hem arribat a pintar amb cafè", afirma Bea.

 

 

Durant els seus anys d'experiència, l'artista local ha constatat que ja des de ben petits es pot intuir aquells nens i nenes que tenen unes aptituds artístiques especials o una sensibilitat diferent cap a l'art. "Si als infants els agrada i tenen interès a continuar aprenent, aquell do s'ha de potenciar i treballar perquè cada vegada sigui millor. Jo he tingut alumnes que eren autèntics artistes i, com han seguit perfeccionant, ara s'hi dediquen de manera professional".

 

 

De fet, les dues principals normes del taller ja deixen entreveure que es tracta d'una espècie de 'fàbrica d'artistes': "No calquem perquè sinó no aprenem" i "No dibuixem al full d'un altre perquè ell també vol fer la seva obra".

 

 
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?