La Setmana Santa va iniciar-se aquest diumenge 14 d'abril i Rubí va respondre de la millor manera. La tradició cristiana de la benedicció de les palmes i palmons va aconseguir que la plaça Doctor Guardiet quedés plena de gom a gom durant el migdia, moment en què estava programada la festivitat.
Els membres eclesiàstics de l'església Sant Pere van sortir a la plaça per recitar alguns versos bíblics que narraven l'entrada de Jesucrist a Jerusalem. Un cop van finalitzar el recital, es va donar el moment esperat de picar les palmes i els palmons a terra i, finalment, van finalitzar amb la missa de la Passió.
D'ON VE LA TRADICIÓ?
La tradició del Diumenge de Rams commemora l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, on el van rebre amb branques de llorer, d'olivera i fulles de palma, tres plantes típiques de Jerusalem. Aquesta entrada triomfal va molestar a les autoritats de Jerusalem i va acabar desembocant en la seva mort per crucifixió.
Aquest és un dels dies més assenyalats en el calendari de la Setmana Santa, en la qual se celebra la passió, la mort i la resurrecció de Jesús. Precisament, l'entrada a Jerusalem va produir-se en la seva última setmana de vida, poc abans del Sant Sopar. A part de diumenge de Rams, també se l'anomena Diumenge de Passió, ja que correspon al diumenge anterior al de Resurrecció.
El fet que la multitud rebés a Jesús amb els rams es va acabar infiltrant com a tradició en la societat. La tradició diu que el padrí regala la palma i els palmons als seus fillols el dia de Rams. La diferència entre els dos elements és que la palma són peces més senzilles i grans fetes a partir d'una fulla sencera de palmera. En canvi, els palmons són més petits i estan més elaborats amb fulles entrellaçades, seguint un procediment similar al de fer cestes. Fa dècades, era molt comú veure totes les famílies vestides amb les millors mudes i beneint palmes i palmons. De fet, d'aquí prové el dit "Diumenge de Rams, qui no estrena no té mans". Avui en dia, encara hi ha moltes cases on és tradició penjar la palma beneïda al balcó i deixar-la tot l'any en senyal de protecció i bona sort.