Llibreries Obertes o com donar futur a les llibreries de proximitat

Les llibreries Gràfiques Ventura, L’Ombra, Racó del Llibre i Lectors, al tren! de Rubí estan a la web llibreriesobertes.cat

S’acosta Sant Jordi i malgrat que s’ha proposat una data alternativa per celebrar-ho el pròxim 23 de juliol, a la web llibreriesobertes.cat és possible adquirir un llibre en català de forma online a la llibreria de capçalera, que rebrà íntegrament l’import de la compra i recollir-lo quan tornin a apujar la persiana.

És el cas de Gràfiques Ventura, L’Ombra, Racó del Llibre i Lectors, al tren!, que formen part d’aquesta iniciativa per donar futur a les llibreries de proximitat, i que compta amb el suport d’editors, autors, llibreries, entitats i periodistes de la cultura i agents del sector.

Celebració de Sant Jordi el 23 de juliol

El Gremi de Llibreters dona per fet que la celebració del Sant Jordi alternatiu, el 23 de juliol, serà "diferent" a l'original i que la facturació del dia no s'aproparà a la d'un any normal. Amb la data del Sant Jordi alternatiu ja consensuada pels diversos actors implicats -representats per la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes-, toca ara dissenyar com serà aquesta inusual celebració del Dia del Llibre en ple estiu i tres mesos més tard de l'habitual.

Des del Gremi de Llibreters, tenen clar que no serà un Sant Jordi "normal" més enllà de la data, i sempre a l'espera de l'aprovació de la Generalitat en funció de la situació de la crisi sanitària del coronavirus.

Mentrestant, el Gremi s'ha sumat a les iniciatives diverses que estan animant a celebrar el Sant Jordi en confinament el dia 23 d'abril. En concret, dimarts van llençar la proposta que la gent surti a les finestres, balcons o terrats a llegir en veu alta, primer a les dotze del migdia i després a les sis de la tarda. Els llibreters volen que aquesta acció (#llibresalaire) culmini amb un aplaudiment solidari amb els llibreters.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.

 

Més informació