El MMUC exposa "Menús de Guerra"

L'exposició rememora la història de la cuina catalana durant la Segona República

El Museu Municipal Castell (MMUC) acull fins al 13 de setembre l’exposició Ménús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència, produïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el BBVA i el Museu d’Història de Catalunya

L'exposició retrata un moment singular i brillant de la cuina catalana, la Segona República, que va representar una embranzinda de creativitat i va convertir-la en un referent arreu del món. La mostra també repassa els grans xefs del moment: Ignasi Domènech i el seu llibre La Teca (1924), els tallers de cuina del Professor Rondissoni, les revistes Menage o Claror, o iniciatives del sector de l'hostaleria com els restaurants del Bar del Colom, Bar La Lune, El Saló Rosa o la campanya La batalla de l'ou. Tota aquesta petita història d’innovació i modernitat gastronòmica va quedar estroncada per l’alçament militar, la Guerra Civil i la posterior dictadura.

Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència tindrà un horari especial durant els dies de Festa Major:

  • Dijous 26 de juny, de 17 a 20 h
  • Divendres 27 de juny, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h
  • Dissabte 28 de juny, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h
  • Diumenge 29 de juny, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h

A més, el 27 de juny es durà a terme una visita guiada a l’exposició a càrrec del seu comissari, Sergi Freixes. Tindrà lloc a les 18 h i, per assistir-hi, cal inscripció prèvia al tel. 93 588 75 74.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.