El Museu Municipal Castell (MMUC) acull fins al 13 de setembre l’exposició Ménús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència, produïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el BBVA i el Museu d’Història de Catalunya.
L'exposició retrata un moment singular i brillant de la cuina catalana, la Segona República, que va representar una embranzinda de creativitat i va convertir-la en un referent arreu del món. La mostra també repassa els grans xefs del moment: Ignasi Domènech i el seu llibre La Teca (1924), els tallers de cuina del Professor Rondissoni, les revistes Menage o Claror, o iniciatives del sector de l'hostaleria com els restaurants del Bar del Colom, Bar La Lune, El Saló Rosa o la campanya La batalla de l'ou. Tota aquesta petita història d’innovació i modernitat gastronòmica va quedar estroncada per l’alçament militar, la Guerra Civil i la posterior dictadura.
Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència tindrà un horari especial durant els dies de Festa Major:
- Dijous 26 de juny, de 17 a 20 h
- Divendres 27 de juny, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h
- Dissabte 28 de juny, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h
- Diumenge 29 de juny, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h
A més, el 27 de juny es durà a terme una visita guiada a l’exposició a càrrec del seu comissari, Sergi Freixes. Tindrà lloc a les 18 h i, per assistir-hi, cal inscripció prèvia al tel. 93 588 75 74.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.