Nou cicle de personatges històrics de Rubí a l'Ateneu municipal

L’historiador Eduard Puigventós s’endinsarà en la vida de Miquel Oriol, Mossèn Joan Malet i Mercè Plantada

L’Ateneu municipal, de la mà de l’historiador Eduard Puigventós, inicia un nou cicle temàtic de personatges històrics de la nostra ciutat, amb la voluntat de conèixer les biografies d'homes i dones que hagin contribuït, d'alguna manera, a fer créixer Rubí. Tal i com expliqun des de l’Ateneu, es una manera de fer microhistòria i de promoure una major estima per Rubí.

El primer personatge històric que es donarà a conèixer és Miquel Oriol, propietari del mas de ca n'Oriol, batlle reial i avalador del retaule dels germans Rubió, en els segles XVI-XVII. Serà el dimarts 21 de gener a les 19 h.

 

Mossèn Joan Malet, primer defensor dels rabassaires a tot l'Estat i cronista del Rubí del segle XIX, serà el segon dels personatges de la història de Rubí sobre el qui es podrà saber una mica més el dijous 27 de febrer a les 19 h.

L’última protagonista d’aquest cicle serà Mercè Plantada, cantant de lied reconeguda internacionalment i popularment anomenada com la veu de Rubí, que visqué molts anys a la ciutat. Es podrà conèixer el seu art i recorregut vital el dijous 12 de març a les 19 h.

Més informació