Novetats i "molt de terror" en la nova edició de l'InFest

El Festival Internacional de Curtmetratges de Terror i Freak de Rubí i els premis Fora de Pla tindran lloc els dies 7, 8 i 9 de juliol a l'amfiteatre del Castell

Comença el compte enrere perquè la ciutat celebri la setena edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Terror i Freak de Rubí i els premis Fora de Pla, que tindran lloc els dies 7, 8 i 9 de juliol a l'amfiteatre del Castell de Rubí, amb accés gratuït. Com a novetat, i després de dos anys sense poder-ho fer per les restriccions sanitàries, hi haurà lavabos, servei de bar prestat per la masia de Can Ramoneda, i també actuacions musicals.

Així ho han explicat aquest dimecres les "cuques" de l'InFest, Imanol Fernández i Ignasi Muñoz, qui han destacat que aquest any "hi ha molt de terror", tot i que l'anunci ha tirat més pel vessant friqui. 

El festival arrencarà el dijous 7 de juliol a les 22 h, quan se celebrarà la quarta gala dels premis Fora de Pla, abans anomenats Arkam, un esdeveniment patrocinat pel TOT Rubí. El certamen, que ha rebut una trentena de projectes, distingirà el millor curt audiovisual de tot el Vallès, i enguany, les 'cuques' avancen que entre els 8 finalistes hi haurà videoclips i també documentals socials. "No tenim a ningú de Sant Cugat entre els seleccionats", ha dit amb to humorístic Imanol Fernández, fent referència a la rivalitat històrica amb el municipi veí. 

 El jurat del Fora de Pla està integrat pel reconegut actor català Xavier Serrat, el cineasta multidisciplinar Ales Payá, que va ser el darrer guanyador del festival amb el seu curtmetratge 'La doctrina de las pelotas asesinas', i la periodista del TOT, Núria Hueso. A més, l'estatueta del festival ha estat dissenyada per alumnes de l'escola municipal d'art i disseny edRa.

Més info: "La doctrina de las pelotas asesinas", curtmetratge guanyador dels premis Arkam

L'endemà, divendres 8 de juliol, arrencaran l'InFest pròpiament dit, a les 20 h amb el clàssic podcast en directe de les 'cuques' organitzadors, seguit de l'actuació musical en directe a les 21 h del grup punk i metal Sickness Suicide, que no fan concerts, sinó "funerals". A les 22 h es projectarà la primera sessió de curtmetratges de terror i també animació.  

Aquest any el festival ha rebut més de 400 curtmetratges d'Espanya i de tot arreu del món: França, República Txeca, els Estats Units, Mèxic, Països Baixos, i inclús del Japó. D'aquests, s'han seleccionat els 21 millors, que seran els que es projectaran a l'amfiteatre del Castell. 

Una altra novetat és que dissabte 9 de juliol, tindrà lloc el petit InFest, adreçat a un públic infantil i amb la projecció de la pel·lícula 'Song of the sea', a les 10 h a la biblioteca municipal. 

A les 12 h també hi haurà un vermut musical amb l'artista rubinenc Sergi Estella a la zona del Castell. No serà fins les 21 h quan comenci un segon podcast en directe, i a les 22 h, projecció de l'última sessió de curtmetratges. 

Com a sorpresa, el dissabte, enmig de la projecció, les 'cuques' realitzaran un bingo molt especial en el qual podrà participar el públic, que tindrà com a premi un lot valorat en 700 euros que inclourà invitacions a sopar, samarretes i marxandatge de l'InFest, "i inclús una disfressa de cuca". A través de les xarxes socials de l'InFest s'anunciarà pròximament com es pot aconseguir el cartró per participar-hi. 

Dos premis de 1.000 i 250 euros

Enguany, dels centenars de curts rebuts per l'organització, professionals vinculats al món artístic i audiovisual han preseleccionat una vintena d'ells, que són els que es projectaran durant tot el cap de setmana.

El jurat, aquest any format per Caye Casas, director egarenc, Anna Moragriega, productora i professora de l'ESCAC, i l'actor Javier Botet, seran els encarregats d'escollir el curt guanyador amb el primer premi, valorat en 1.000 euros, i un segon, que dona el públic, de 250. 

A més, el 29 de juny, amb motiu de la Festa Major, a la plaça de Salvador Allende, a les 11 h, hi haurà una sessió PreInFest, on segurament les 'cuques' cantaran. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació