S'obren les inscripcions per a la nova programació de l'Ateneu

El registre es podrà fer a partir del 18 de desembre

El dilluns 18 de desembre de 2023 s'obren les inscripcions per a la nova programació de l'Ateneu Municipal, que inclou nous cursos, tallers i activitats familiars. La convocatòria de registre és per a gaudir de les iniciatives del primer trimestre de 2024, les quals són dirigides a tots els públics. Com a novetat, en aquesta nova edició n'hi haurà canvis als àmbits de la formació i la divulgació.

Entre els nous cursos, s'estrena un d'iniciació a la fotografia amb fonaments bàsics del sector, impartit per Jordi Gatell. També s'incorpora el d'escriptura criminal amb Susana Hernández. A més, en aquest nou cicle s'inauguren les conferències de La música clàssica, amb perspectiva, que aborda la història de la música centrada en la regió del nord del Mediterrani i les dones que han viscut; a càrrec de Mar Medinyà. D'altra banda, torna Personatges de la història de Rubí, de l'historiador rubinenc Eduard Puigventó.

 

Música, teatre i cinema 

Les arts escèniques també tornaran gràcies a 8 Temps. Presentaran l que em dones (8 de març), dins els actes del Dia Internacional de les Dones; i la representació d’El mar (9 de març), també a càrrec de la companyia rubinenca.

També estarà molt present el cinema. Els primers mesos de l'any torna El Documental del Mes, amb les pel·lícules Alis (26 de gener), Domingo, domingo (23 de febrer) i Petita escola (22 de març). 

A més, el cicle D'Arrel torna amb més força que mai. Es podrà gaudir dels concerts de  Joao Silva (19 de gener), Rusó Sala (16 de febrer) i Anna Amigó (15 de març). D'altra banda, l’11è Cicle de Jazz  portarà una jam session a càrrec de l’Associació Jazz Rubí (17 de març), Vespres de jazz i versos, amb vetllades protagonitzades per Laia Pujol (12 de gener), Tebu Guerra (9 de febrer) i Adrià Targa (1 de març). Les Rubí Rock Live Sessions repetiran amb l’actuació de Va de Covers (2 de febrer).

 

Més activitats 

Les propostes d'aquest nou cicle són molt variades. En aquesta ocasió, podran gaudir de la presentació del llibre La comunitat de la mort de Josep M. Aragay (8 de febrer); de les conferències No tinguis por de les noves tecnologies... però tingues precaució (29 de febrer) i Drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l’atenció sanitària (7 de març). 

Per als rubinencs i rubinenques que vulguin fer activitats en família, amb nens a partir de 6 anys, podran unir-se a Animalades bestials. Un joc d’escultura (27 de gener), El bosc de textures. Dibuixem amb elements de la natura (24 de febrer) i Fem màscares picassianes (23 de març). També repeteixen els Concerts en família per a famílies amb infants de 0 a 5 anys.

D’altra banda, el 16 de març es farà una Matinal de contes i tallers per a la diversitat per a infants a partir de 4 anys.

Per a tots els cursos, tallers i activitats familiars cal inscripció prèvia que es pot fer a través de la pàgina web de cursos.ajuntament.cat o bé presencialment a l'Ateneu. Per a les propostes familiars de música i teatre, s'obriran un mes abans de l'activitat a causa de l'alta demada i per assegurar-ne la màxima accessibilitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.